Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray Kulübü'nden ihraç edilmemesiyle ilgili, "Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik." dedi.
Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray Kulübü'nden ihraç edilmemesiyle ilgili, "Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin, ülkemizin köklü kulüplerinde işi olmaması lazım." dedi.

Tüfenkci, TFF 1. Lig'in lideri Evkur Yeni Malatyaspor'un Nurettin Soykan Tesislerinde yönetim ve teknik heyetle kahvaltıda bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, takımın ligde zorlu bir mücadele içerisinde olduğunu ve lider konumunda bulunduğunu belirterek, sezon sonuna kadar bunun devam etmesini diledi.

Başta futbolcular olmak üzere, teknik heyete, kulüp başkanına ve katkıda bulunanlara teşekkür eden Bakan Tüfenkci, kalan maçların çok önemli olduğunu, takıma güvendiklerini, Yeni Malatyaspor'un hikayesinin bir başarı hikayesi olacağını söyledi. Tüfenkci, Yeni Malatyaspor'un ortak değerleri olduğunu ve siyaset üstü bir konumu bulunduğunu anlatarak, her siyasi görüşten kişinin bu camiaya sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Bakan Tüfenkci, spora siyaset karıştırılmaması gerektiğini her zaman ifade ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Galatasaray'ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin, ülkemizin köklü kulüplerinde işi olmaması lazım. Terörle iştigal edenlerin sporun içerisinde yer almaması lazım. Çünkü 'spor terörün panzehiridir' diye ifade ediyoruz. Terörü kategorize etmenin de bir anlamı yok çünkü terör insanlığa karşı işlenmiş bir suç. Bu millete 15 Temmuz'da yaşlısı genci, çocuğu, kadını, sporcusu veya bir başka mesleği kategorize etmeden o gün bombaları yağdıranlar, bu millete ihanet edenler elbetteki geçmişte hangi kulüpte veya başarıda imzası olursa olsun vatana ihanet etmiştir. Şu anda da kaçak olarak aranıyorlar. Dolayısıyla kaçakların, göçeklerin Türkiye'de futbol kulüplerinin ne yönetimlerinde ne de üyeliklerinde işi olmaması gerekir. Ben zannediyorum ki bu kararı alanlar da pişman olmuşlardır, gereğini yaparlar diye düşünüyoruz. Bunu fazla da ciddiye almamak lazım çünkü aldıkları kararın yanlışlığını kendileri de anlayacaklardır diye düşünüyorum."

Yeni Malatyaspor'un süper ligi hak ettiğine işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Her maçı final havasında yürüterek, inşallah İrfan hocamın teknik direktörlüğünde bu işi başarmış olacağımız. Önemli haftalara giriyoruz tıpkı Türkiye'nin 16 Nisan'da Türkiye'nin girmiş olduğu viraj gibi bir yol ayrımına giriyoruz. 16 Nisan'da referandumda 'evet' çıkarsa Türkiye bir üst lige sıçrayacak, inşallah 9 hafta sonra Yeni Malatyaspor ligi lider olarak tamamlarsa o da bir üst lige çıkacak. Dolayısıyla bütün mücadelemiz hem kulübümüzü hem de Türkiye'yi dünyayla rekabet edebilir, üst liglerde mücadele eden bir duruma getirmek istiyoruz. 16 Nisan'da milletimizin ferasetine güveniyorum, milletimiz en doğru kararı verecek."

"Şiddetle kınıyorum"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Yeni Malatyaspor'un başarılı bir gidişatının olduğunu belirterek, geri kalan maçları da kazanıp Süper Lig'e koşacaklarını söyledi.

Yeni Malatyaspor'un tüm Türkiye'deki futbol takımları gibi milli ve yerli olduğunu belirten Çalık, şunları ifade etti:

"Ama dün Galatasaray kongrelerinde çok önemli bir açıklama var. Vatan haini diye nitelendirdiğimiz, 15 Temmuz darbe girişimini yapan, FETÖ mensubu iki kişiyi, Arif Erdem ve Hakan Şükür'ü ihraç etmeme kararı aldılar. Biz biliyoruz ki Galatasaray taraftarları milli ve yerlidir. Aynen Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor taraftarları gibi. Aynen Malatyaspor ve tüm Anadolu kulüplerinin taraftarları gibi. Galatasaray'ın almış olduğu bu vatan hainlerini koruyan, kollayan tavrı, yöneticilerini almış olduğu bu kararı şiddetle kınıyorum ve bunun acilen düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Terör örgütleriyle bağlantısı olan kişilerin futbol kulüpleriyle, spor denince her şeyin bittiği, derdin tasanın, birliğin ve beraberliğin bir araya geldiği bir alanın içerisinde terörü ve terör bağlantısı olan insanları asla barındırmaması gerekiyor. Galatasaray yönetimi almış olduğu kararı, verdikleri oyları yeniden gözden geçirmeleri gerekir. Bu vesileyle bir kez daha Galatasaray taraftarlarının milli ve yerli duruşunu Galatasaray'daki yöneticilerinin de göstermesi gerektiğini düşünüyorum."

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra kulüpte futbolcularla bir süre sohbet etti.

Etkinliğe Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Teknik Direktör İrfan Buz ve diğer ilgililer de katıldı.