Galatasaray'ın kurucusu anıldı

Galatasaray Spor Kulübü’nün kurucusu, ilk başkanı ve sporcusu Ali Sami Yen, vefatının 64. yıl dönümünde kabri başında saygıyla anıldı.
Galatasaray'ın kurucusu anıldı

Ali Sami Yen’in Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri başında yapılan anma töreninde, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, İkinci Başkan Cengiz Özyalçın, Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Genel Sekreter Fatih İşbeçer, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Sarıkaya, Ali Yüce, Burçin Aslan, 1905 GSYİAD Başkanı Metin Öztürk, Galatasaray Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu ve Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Oral Yılmaz katıldı.

"EMANETİ EMİN ELLERDE"

Anma töreninde bir konuşma yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, “Ali Sami Yen ağabey, 1905 yılında okulun koridorlarında arkadaşlarıyla bir temel attı, bir çınar dikti. Galatasaray Kulübü, bir futbol takımı olarak kuruldu. Bunun dünyadaki kulüplerle mücadele etmesi için bir düstur koydu. Bu düstur zaman içinde onun işaret ettiği yönde onun koyduğu prensiplere ve etik kurallara uygun olarak gelişti ve dev bir çınar haline geldi. Galatasaray, onun istediği yönde, dünyada en çok bilinen markalar arasında yerini almıştır. Dünyadaki spor kulüpleri içinde beğenilen, herkesin imrendiği bir kulüp haline gelmiştir. Bize bu değerli emaneti kuran, bize ulaşması için gereken şartları oluşturan Ali Sami Yen ağabeye çok teşekkür ediyorum. Ruhu şad olsun. 36. başkan olarak onun bize emanetini en yüksek seviyeye çıkarmak için gereken çalışmayı ve mücadeleyi vereceğiz. Gözü arkada kalmasın. Emaneti emin ellerdedir. Kendisine kabir rahatlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Onun gösterdiği istikamette hedefine koşacaktır. Her zaman Ali Sami Yen ağabeyimizin bakışları bizim üzerimizdedir. Bunun bilinci içindeyiz.” dedi.

Yapılan konuşmanın ve okunan duaların ardından anma programı sona erdi.