Galatasaray'ın Tete transferi FIFA'lık oluyor!

Shakhtar Donetsk, Galatasaray'ın Tete transferinin iptalini talep etti. Ukrayna ekibinin sarı-kırmızılı kulüp ile Brezilyalı futbolcuya yaptırım uygulanması için FIFA'ya başvurduğu iddia edildi. İşte detaylar...
Galatasaray'ın Tete transferi FIFA'lık oluyor!

Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'in, Tete'nin Galatasaray'a transferini FIFA'ya şikayet ettiği öne sürüldü.

Ukrayna gazetesi Terrikon'un haberine göre; Brezilyalı futbolcu ile 31 Aralık 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Shakhtar, Tete'nin bu sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkı olmadığını iddia ederek harekete geçmeye hazırlanıyor.

GALATASARAY, FIFA'NIN KURALINA GÜVENİYOR

Haber detayında, Galatasaray'ın, Ukrayna Premier Lig takımlarıyla mukaveleleri olan yabancı futbolcuların savaş nedeniyle bu sözleşmeleri tek taraflı olarak askıya alıp, başka takımlara transfer olabileceğine dair FIFA kuralına güvendiği ifade edildi.

SHAKHTAR'IN İDDİASI: "TETE, UKRAYNA'YA DÖNDÜ"

Shakhtar Donetsk, Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğünü ve bu nedenle bahsi geçen FIFA kuralının artık Brezilyalı futbolcu için geçerli olmadığını savunuyor.

Ukrayna temsilcisi bu transfer nedeniyle hem Tete'ye hem de Galatasaray'a yaptırım uygulanmasını talep ediyor.

Galatasaray, Tete ile 4+1 bir yıllık sözleşme imzalamış, her bir sezon için 2.8 milyon Euro garanti ücret ve toplam 3.1 milyon Euro imza parası ödeneceğini duyurmuştu.

Etiketler :