Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

GALİBİYET ŞART

GALİBİYET ŞART

Yazıma başlamadan önce geçtiğimiz sezon Konya’da oynanan efsanevi maçı hatırlatmak istedim.

 

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Fenerbahçe iki sıfır öne geçmişken inanmış Torku Konyasporlu futbolcuların kaybedildi zannedilen maçı mucizevî bir şekilde geri çevirmesi ve galibiyeti alması kolay unutulmayacak cinsten bir başarı öyküsüydü.

 

Öncelikle Torku Konyaspor’un son durumundan bahsetmek gerekirse son iki haftayı kayıpla tamamlamış ve düşme hattına iyice yaklaşmış bir Torku Konyaspor var.

 

Artık hiçbir takımın puan kaybına tahammülü kalmadı bu yüzden de alt sıralarda ki takımlar artık canla başla mücadele ediyor.

 

Böyle bir ortamda yeşil beyazlıların da bu maçtan beraberlik araması çok saçma olur. Parola mutlak galibiyet olmalı ve sahaya öyle çıkılmalı.

 

Fenerbahçe’ye baktığımızda son maçında Akhisar Belediye’ye kaybetmiş ve sıralamada üçüncü sıraya gerilemiş bir takım görüyoruz.

 

Bir sonraki hafta ezeli rakibi Galatasaray’la karşılaşacağını düşünürsek bu maçta onlarında mutlaka galibiyet için oynayacağını tahmin etmek çok da zor olmaz zannımca.

 

Yeşil beyazlılar bu durumu avantaja çevirmeyi bilmeli, Fenerbahçeli oyuncular her ne kadar galibiyeti çok istese de akıllarında Galatasaray maçı olacaktır.

 

Bu yüzden futbolcular sakatlanmamaya bunun için de yumuşak oynamaya çalışacaklar ve kıran kırana futboldan kaçınacaklardır.

 

Yeşil beyazlıların şansı burada ortaya çıkıyor işte kadro kalitesi bakımından Fenerbahçe ile mukayese edilemeyecek Torku Konyasporlu oyuncuların dengeyi yakalayabilmesi için mutlaka ve mutlaka çok mücadele etmesi gerekir.

 

Her oyuncunun elinden gelenin fazlasını yapmasının gerekli olduğu bu maçta Aykut Kocaman’ın vereceği taktiklerin önemi çok büyüktür.

 

Fenerbahçe’ye karşı tamamen hücum futbolu oynamak, plansızca akınlar yapmak ne kadar tehlikeli ise topu rakip takıma verip savunmaya geçmek de bir o kadar tehlikelidir.

 

Yeşil beyazlı oyuncuların maç boyunca mutlaka topa fazla olan takım olması gerekir ki çok yetenekli futbolculara sahip olan Fenerbahçe’yi oynatmasın.

 

Fenerbahçe’nin en büyük silahlarından biri kanat organizasyonları ve tabi ki de kanat oyuncularıdır.

 

Caner Erkin’in olmayışı yeşil beyazlılar büyük bir avantaj ama bu avantaj kullanılabilirse o zaman Torku Konyaspor’un menfaatine olur bu yüzden de yeşil beyazlıların kanat oyuncularına oyunun iki yönünde de çok iş düşüyor.

 

Torku Konyaspor Fenerbahçe’ye top oynatmaz ve kanatlarını da etkisiz hale getirse hakem hataları ve duran toplar haricinde kalesinde gol görmez ve üç puana ulaşır.

 

Torku Konyaspor’un galibiyeti alarak taraftarlarını mutlu etmesi dileğiyle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR