"GAP çiftçisinin elektrik sorunu çözüldü"

"GAP çiftçisinin elektrik sorunu çözüldü"

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, GAP çiftçisinin elektrik kesintileri nedeniyle yaşadıkları sorunu çözdüklerini bildirdi.

Nebati, GAP Tarımsal Araştırmalar Merkezinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu'da elektrikle ilgili sıkıntıların giderilmesi için hükümet olarak gerekli çalışmaları yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Bu yıl özellikle bahar yağışlarının bölgede etkili olduğunu ifade eden Nebati, bundan dolayı sulama için bölge çiftçisinin fazla elektrik ihtiyacı duymadığını aktardı.

Nebati, geçen hafta çiftçilerin kendileriyle görüşerek problemlerini ilettiğini, bunun üzerine ilgili makamlarla görüşerek sorunu çözme noktasında çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Bu kapsamda çiftçilerin elektrik sorununu anlaşarak çözdüklerini aktaran Nebati, şöyle konuştu:

"Burada yapılan anlaşmalar 7 Haziran'a kadar yapılmış değildir, çünkü AK Parti bugüne kadar geçirmiş olduğu seçimlerde vermiş olduğu sözleri yerine getiren ve bununla da halkın güvenini kazanmış bir parti, dolayısıyla 7 Haziran'ndan sonra birliklerimize ve çiftçilerimize karşı, dağıtım şirketinden herhangi bir olumsuz tavır olmayacaktır. Ancak çiftçilerimizin de elektriği uygun şekilde kullanması özellikle de kayıp kaçak oranında hassas davranmalarını istiyoruz.  Bu yıl sorun çözülmüş oldu, kalıcı çözümlerin sağlanması için hem hükumetimizin hem şirketin hem de çiftçinin önemli adımlar atması lazım. Çiftçilerimizin elektrik sorununu çözdük yazın da elektrik kesintisine gidilmeyecek bu konuda şirketimizin taahhüdü var. Ancak zaman zaman gerek arızalardan gerekse de aşırı yüklenmeler nedeniyle kesinti olacağına dair bir beklentinin olduğu aşikar. Aşırı yüklenmelerin engellenmesi lazım özellikle pik saatlerde çiftçinin tamamının bildiği şekilde belirli bir kesinti yapılacak ürüne zarar vermeyecek, çiftçimizi de kaybetmeyecek bir orta yolla inşallah bu yazı geçirmiş olacağız."

Çiftçilerin borçlarını düzenli bir şekilde ödemelerini isteyen Nebati, elektrik dağıtım şirketinin de arızaları giderme noktasında hassas davranacağına inandığını kaydetti.

Nebati, çiftçinin bilinçli bir tarım uygulamasına gitmesinin hem üretici hem de devlet için daha yararlı olacağını dile getirdi.

Tatarhöyük Sulama Birliği Başkanı Fevzi Karakeçili de sorunun giderilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, problemin giderilmesini sağladığı için Nebati'ye teşekkür etti.