Garanti Bankası'ndan "BBVA Open Talent" yarışması

Garanti Bankası, dünyanın en büyük fintech yarışmalarından biri olan BBVA Open Talent’in Türkiye ayağını üçüncü kez düzenliyor- Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Başer:- "Yarışmaya 3 kategoride katılacak girişimler hem 50 bin avro ödül kazanacak hem
Garanti Bankası'ndan "BBVA Open Talent" yarışması

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, dünyanın en büyük fintech yarışmalarından biri olan BBVA Open Talent’in Türkiye ayağını üçüncü kez düzenliyor.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den dünyaya açılmayı hedefleyen girişimlerin, projelerini küresel arenada tanıtma fırsatı bulacağı Open Talent’a finansal teknolojilere doğrudan veya dolaylı katkı sağlayacak yaratıcı projesi olan girişimciler katılabilecek.

Başvurular, 3 Mayıs'a kadar "opentalent.bbva.com/en/register" adresi üzerinden yapabilecek.

Bugüne kadar 80’den fazla ülkeden, 6 binin üzerindeki girişimin yarıştığı, bu yıl 10'uncusu düzenlenen BBVA Open Talent’a katılan projeler 3 kategoride yarışacak.

Tüketicilerin finansal hayatına çözüm sunan girişimler “İnsanlar için FinTech”, şirketlerin daha verimli ve güvenli olmasını sağlayan girişimler “İşletmeler için FinTech”, finans sektörünü dönüştüren girişimler ise “Gelecek için Fintech” kategorilerinde değerlendirilecek.

Her kategorinin birincisi 50 bin avro ödülün yanı sıra, BBVA Madrid ofisine ziyaret imkanı, ilişki geliştirme fırsatı sunan road show’a katılım hakkı ve dünyanın birçok yerinden yatırımcılarla tanışma olanağı elde edecek.

Yarışmaya başvuracak girişimlerde, projelerinin çalışır veya beta versiyonunda olması, 1 Ocak 2012’den sonra kurulmuş olması ve geçen yıl 3 milyon avronun altında gelir elde etmesi şartı aranıyor.


- "Fintech girişimleriyle etkileşim içinde olmayı önemsiyoruz"


Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bünyesinde bulundukları BBVA'nın, finansal teknolojilerin ön planda olduğu start-up’ları yakından desteklediğini ifade etti.

Open Talent yarışmasının tüm dünyadan finansal teknolojilere yönelik farklı ve yeni fikri olan girişimcilerle tanışmaya olanak sağladığını aktaran Başer, "Finans ile teknolojinin buluşmasına 20 yıldan uzun süredir yatırım yapan Garanti, bankacılık sektöründeki dönüşümü tetikleyen fintech girişimleriyle etkileşim içinde olmayı ve onlardan beslenmeyi önemsiyoruz. Bu kapsamda, Türkiye’deki girişimlerin uluslararası arenaya açılmasına imkan veren BBVA Open Talent’ı üçüncü kez İstanbul’da düzenlemek bizi mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Başer, yarışmaya 3 kategoride katılacak girişimlerin hem 50 bin avro ödül kazanacağını hem de dünya girişimcilik ekosisteminin bir parçası olacağını belirterek, Türkiye’deki girişimleri, uluslararası fırsatlara kapı açan Open Talent’a katılmaya ve kendilerini dünyaya tanıtmaya davet ettiklerini bildirdi.

Kaynak: