Gazeteci Arda Akın hakkında yakalama kararı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, gazetecilerden Arda Akın hakkında, savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldı.
Gazeteci Arda Akın hakkında yakalama kararı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, adli kontrolle serbest bırakılan gazetecilerden Arda Akınhakkında, savcılığın itirazı üzerine yakalama kararı çıkarıldığı ve Akın'a henüz ulaşılamadığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen ve 18 gazetecinin tutuklandığı, 3'ü adli kontrolle olmak üzere 5 şüphelinin de serbest bırakıldığı FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

"Haftada bir gün en yakın güvenlik birimine imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılan gazetecilerden Arda Akın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne, "tutuklanma" talebiyle başvuruda bulunuldu.

Başsavcıvekilliğinin itirazını değerlendiren ve bu talebi kabul eden hakimlik, 5 Ağustos Cuma günü, Akın hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Yakalama kararının ardından, gözaltı işlemleri için emniyet görevlilerince Akın'ın ikametgahına gidildiği ancak burada bulunamadığı belirtildi. Akın'ın, hakkında uygulanan adli kontrol tedbiri gereği gidip imza atması gereken, evine en yakın güvenlik merkezine gitmediği ve imza da atmadığı tespit edildi.

18 gazeteci tutuklanmıştı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 20 gazeteciden, Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17'si, 30 Temmuz'da tutuklanmış, gazetecilerden Arda Akın ve Yakup Sağlam, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada bir gün en yakın güvenlik birimine imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanması şartıyla, Bülent Mumay ve Mehmet Gündem de adli kontrole gerek duyulmaksızın serbest bırakılmıştı.

Öte yandan aynı soruşturma kapsamında daha sonra gözaltına alınarak adliyeye getirilen ve tutuklama talebiyle 6 Ağustos'ta hakimliğe sevk edilen gazetecilerden İbrahim Balta'nın tutuklanmasına, Ercan Gün'ün ise adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verilmişti. Soruşturma kapsamında toplam 18 kişi tutuklanmıştı.