Gazetecilere yönelik şiddet protesto edildi

Gazetecilere yönelik şiddetin artması, Kosova'nın başkenti Priştine'de protesto edildi.
Gazetecilere yönelik şiddet protesto edildi

Kosovalı gazeteciler, her gün karşı karşıya kaldıkları sorunları protesto aracılığıyla kamoyuyla paylaşırken, yetkili kurumların basın özgürlüğü konusunda gerekli adımları atması gerektiğini kaydetti.

Protestoyu organize eden Kosova Gazeteciler Derneği (AGK) Başkanı Zekeriya Shabani, son altı ay içerisinde ülkedeki gazetecilerin birçok kez tehdide, baskıya ve saldırıya uğradığını söyledi.

Gazetecilerin neredeyse her gün saldırıya maruz kaldığını aktaran Shabani, "Dün yaşanan olayda da bunu gördük. Gazeteci arkadaşımız Milot Hasimya, çalıştığı yerde saldırıya uğradı. Çok şükür saldırıda hayatını kaybetmedi ama tüm bu olanlar gazetecilerin hangi şartlar altında çalıştığının göstergesi" dedi.

Shabani, ilgili kurumlara gazetecilerin güvenliği için gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.

"Klan" Televiyonu Kosova Başeditör Yardımcısı Blerim Xhemaili de yaptığı açıklamada, dün gerçekleşen saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Gazetecilerin sürekli tehditlerle karşılaştığını kaydeden Xhemaili, "İnsanlar gazetecilere saldırıp bunun için sorumlu tutulmayacaklarını düşünmeye başladılar. Dün arkadaşımıza yapılan saldırı, Kosova'da gazetecilere yönelik en ağır saldırılardan biri. Umarım bu son olur" şeklinde konuştu.