Yiğit Berkay Çopur

Yiğit Berkay Çopur

Gazeteciliğe dair ne varsa

Gazeteciliğe dair ne varsa

Gazetecilik, çoğunun çok zor olarak gördüğü bir meslektir. Çalışma günü, saati, mesaisi derken çoğu insan yapılmayacak bir iş olarak da görebilir.

Evli isen hanımın, çocuğun seni bekler her gece. Bakmakla yükümlü olduğun ailen varsa, akşam yemeğine yetişmeni bekler. Hele bu meslekte kadınsan, iş senin için daha zor ve yorucu olur.

Ancak mesleğine âşık, işini severek yapan bir gazeteciysen hiçbiri sana zor gelmez. Tanıştığın yeni simalar, herkesten önce bilgiye ulaşma gayreti, doğruyu yazma çabası gibi birçok etken seni cezp eder.

Yeri gelir bürokratlarla oturursun, yeri gelir esnafla çay içersin. Bazen de itilip hor görülürsün. Ama ne olursa olsun insanların sana bir saygısı olur.

Günümüz Türkiye’sinde de gazetecilik mesleği çok zor görülse de, aslında tüm saydıklarıma rağmen severek yapan için hiçte zor değil.

İşin bir diğer boyutuna da kurum tarafından bakmak gerekir. Muhabiri, internet editörü, yazı işleri müdürü, haber müdürü, reklamcısı, genel müdürü, muhasebecisi, spor bölümü derken birçok kişinin ekmek kapısı olursunuz.

Ancak bunları yaparken de dik duruşunuzu bozmayarak zaman zaman hainlere, teröristlere, tehdit savuranlara karşı durursunuz. Yılmadan, yıkılmadan mücadele edersiniz.

Ajanslara bağlı kalmadan özel haberlere ağırlık verirsiniz bazen. Ayda ortalama 200 özel haberle okurları buluşturursunuz.

Yetmez! Daha hızlı ulaştırmak için uygulama kurup mobilden bildirimler atarsınız. Sadece doğru bilgi daha hızlı yayılsın, insanlar haberdar olsun diye.

Bu da yetmez bazen. Geniş bir yazar grubu oluşturursunuz. Profesöründen diyetisyenine, gazetecisinden tarihçisine, ekonomistinden doktoruna kadar her gün farklı yazarlar konuları kaleme alır.

Bazıları değerinizi bilmezken, bazıları hiç vazgeçmez. İşte böyle bir günde ve zamanda Yeni Haber Gazetesi 6 yaşında.

Yaptığı haberlerle büyük yankı uyandıran, zor zamanlarda dik duruşunu bozmayan ve tavrını değiştirmeyen gazete Yeni Haber, 6. yılın kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yiğit Berkay Çopur Arşivi
SON YAZILAR