İsmail Koç

İsmail Koç

Gazetecilik böyle güzel

Gazetecilik böyle güzel

Gazetecinin en memnun olduğu zaman yaptığı haber ve yazıları ile ilgili muhataplarının kendisine geri dönüş yaptığı zamanlardır. Bu anlamda geçtiğimiz hafta gazetemizde yer alan haber ve köşe yazıları ile ilgili pek çok dönüş oldu.

Kamu görevi yapan, halkın doğru bir şekilde bilinçlenmesine katkı sağlamaya çalışan bir gazeteci için haber ve yorumlarına geri dönüşlerin gelmesi çok önemlidir. Tabi burada iş sadece haberi ve yazıyı yazanla da bitmiyor. İşin bir de karşı tarafı yani olayı ciddiye alıp, önem verip geri dönüş yapanlar kısmı da var.

Geçen haftaya Bursa’dan gelen bir telefon ile başladık. Dersaneler ile ilgili yaptığımız “Dersaneler aslında kapanmamış” haberini okuyan ve aynı sıkıntıdan muzdarip olan bir beyefendi aradı. Bu telefon ile kayıt dışı dersaneciliğin ne denli büyük bir sorun olduğunu, bu işi yapanların da denetleme eksikliğinden ötürü korkusuzca çalışmalarına devam ettiğini daha iyi anlamış olduk.

Bir türlü doğru yolu tutturamadığımız eğitim sisteminde bu kapanmayan dersaneler büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor.

İkinci geri dönüş Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’den oldu.  Gazetemizin Yazı işleri Müdürü Hüseyin Hayrettin Atak’ın NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin randevu sistemi üzerine yazdığı yazı üzerine fakülteye konu ile ilgili istişare etmek üzere davet edildik.  Zaten gazetemize çok yakın olan, komşu olduğumuz NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ni bu vesileyle ziyaret ettik.

Dekan ve Dekan Yardımcıları ile istişarelerimiz sonucunda şunu anladık ki Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne haksızlık etmişiz. Çünkü orada çok kısıtlı imkânlarla çok büyük bir emek veriliyor. Dışarıdan belki bu farklı görünebilir ancak işin içine girdiğinizde durumu daha iyi anlayabiliyorsunuz.

Bu anlamda diğer diş sağlığı merkezlerinin de her hastayı üniversite hastanelerine sevk etmemesi yoğunluğu bir miktar göğüslemeleri büyük önem taşıyor.

Geçen hafta “Ombusman Konyalılar ile buluşuyor” programı kapsamında Kamu Baş Denetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç Konya’ya geldi.

Ben de bu program öncesinde dilim döndüğünce “Kamu Denetçiliği ve Ombusmanlık nedir” diye bir yazı kaleme almıştım. Ertesi gün Şeref Beyin Basın Danışmanı Sait Duygu arayarak kamu denetçiliğinin yeterince tanınmadığını, bu kapsamda yazdığım yazı için teşekkür etti.

Geçen hafta ayrıca toplu taşıma ile ilgili yaşadığım başka bir yazı ile ilgili olarak da Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililer aradı ve durumla ilgilendiklerini söylediler.

Tüm bu konularda aldığımız geri dönüşler bizi son derece memnun etti. Haber ve yazılarımıza konu olan kurum ve kuruluşlar duyarlılık göstererek gazetemizi arayarak ya bilgi verdiler ya da teşekkür ettiler.

Demek ki bu ülkede artık bir şeyler değişmeye başlamış. Vatandaşa daha iyi hizmet anlamında herkes elinden geldiğince gayret gösterdiğini görmüş olduk.  Bu anlamda daha iyisini, güzelini yapmak adına gazetemizi arayarak geri dönüş yapan herkese teşekkür ediyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR