Gazetede örgüt propagandası suçundan 3 tutuklama

Özgür Gündem gazetesinin bir günlük genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihte yapılan yayınlarda "terör örgütü propagandası" yaptığı iddia edilen 3 ismin tutuklanmalarına karar verildi.
Gazetede örgüt propagandası suçundan 3 tutuklama

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla gazetenin bir günlük genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihte yapılan yayınlarda terör örgütüPKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla açılan soruşturmada ifade veren gazeteci Erol Önderoğlu, yazar Ahmet Nesin ve Prof. Dr. Şebnem Korur, ''terör örgütü propagandası'' suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Özgür Gündem gazetesinde 18 ve 30 Mayıs ile 7 Haziran tarihlerinde yer alan ''Nisebin'de JÖH-PÖH çatlağı büyüyor'', ''Tank top obüs Şirnex'ten geçemiyor'', ''Komutan Ebu Leyla tıpkı Mehmet Tunç gibi gurur duyulacak bir miras bıraktı seninle gurur duyuyoruz'', ''HPG: Dersim ve Şirnex'te 2 asker öldü'', ''Nisebin düşmanı yerle bir etti'', ''HPG: 40 asker öldürüldü, 2 tank imha edildi'' ve ''HSD komutanı Rojda Felat: Esareti sona erdireceğiz'' başlıklı bazı haberlerin içeriklerinde ''terör örgütü propagandası'' yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Savcılık, söz konusu tarihlerde, Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla gazetenin bir günlük genel yayın yönetmenliğini üstlenen Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu ile Cengiz Boysay, Kemal Can, İhsan Eliaçık ve Beyza Üstün'ü ifadeye çağırdı.

Şüphelilerin ifadesini alan savcılık, Boysay, Can, Eliaçık ve Üstün'ün serbest bırakılmasına karar verdi. Diğer şüpheliler Korur, Nesin ve Önderoğlu ise ''terör örgütü propagandası'' yapmak suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.  yapan gruptakiler, kararı eleştirdi.