Gaziantep Barosu yeni başkanını seçiyor

Gaziantep Barosu Olağan Genel Kurulunda Gaziantep Barosu'nun yeni başkanı bugün seçiliyor.
Gaziantep Barosu yeni başkanını seçiyor

Gaziantep Barosu Olağan Genel Kurulunda Gaziantep Barosu'nun yeni başkanı bugün seçiliyor. Avukat Bülent Duran ile Avukat İskender Kahraman, başkanlık için yarışıyor.

Gaziantep Barosu'nda mevcut Başkan Bektaş Şarklı'nın aday olmayacağını açıklamasının ardından Avukat Bülent Duran ile Avukat İskender Kahraman, aday olduklarını açıklamıştı. Bugün yapılan genel kurula sabah saatlerinde gelen her iki aday da oylarını kullandı. Baro seçimlerinde 1244 avukatın oy kullanması bekleniyor.

"Avukatların hak arama özgürlüğü olmalı"

Adaylardan Bülent Duran, avukatların hak arama özgürlüğün olması gerektiğini söyledi. Duran, "Baro başkanlığına aday olmamın en büyük nedenlerinden birisi içinde yaşadığımız süreç ve bulunduğumuz konum itibariyle hak arama özgürlüğü olması ve avukatlığın giderek itibarını yitiriyor olması, hukukun yara alması ve bu süreç itibariyle herkesin hukuka ve özgürlüklere ihtiyaç duyduğu bir yerde baroların ve avukatların bir rolünün olmasından dolayı aday oldum" dedi.

"Hizmet yarışına girdik"

İskender Kahraman, Bülent Duran ile birlikte 4 yıldan beri Bayram Şarklı başkanlığındaki baro yönetiminde görev yaptıklarını hatırlatarak, "Yıllardır büyük bir özveriyle baromuz için hizmet etmeye çalıştık. Baro başkanlığı da bu işin en son noktası ve onurlu bir görev o nedenle bu göreve talip oldum. Meslektaşlarımız burada çok güzel bir yarış içerisine girdiler. Biz bir hizmet yarışına girdik. Seçim sonucu ne olursa Gaziantep Barosu kazanacak ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Adalet ve eşitlik bütün yurttaşlara lazım"

Mevcut Baro Başkanı Bektaş Şarklı, bugün görevi devredeceğini belirterek, kendi yönetiminden iki meslektaşının göreve talip olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Şarklı, "Seçileceğini bile bile bu fedakarlıkta bulunmak yürek ister ama biz her zaman "koltuklar insanlara yapışıp kalmamalı" diye düşündük. Bu siyasette de, diğer oda başkanlıklarında da böyledir. Verimli olmayacağını düşünenler, görevi kendisinden daha genç, daha istekli ve projeleri olan insanlara bırakmalıdır. Yorulduğumuzu, yıprandığımızı düşünerek aday olmamaya karar verdim. Dolu dolu 8 yıl geçirdik. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız da bu geleneği devam ettirecektir. Çünkü Türkiye'de hukuk, adalet ve eşitlik bütün yurttaşlara lazım. Bunun talebini dile getirecek olan barolardır. Gaziantep Barosu'na hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. Bektaş Şarklı, son bir dönem başkanlık olmak üzere Gaziantep Barosu'na toplam 8 yıldır hizmet ettiğini de hatırlattı.

Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen oylamanın ardından yeni başkan belirlenecek

Kaynak: