Gaziantep hava sahası tanımlanamayan cisim nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Gaziantep hava sahası, gece saatlerinde tanımlanamayan bir cisim görüldüğünün rapor edilmesi üzerine uçuşlara kapatıldı.
Gaziantep hava sahası tanımlanamayan cisim nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Gaziantep hava sahası, gece saatlerinde tanımlanamayan bir cisim görüldüğünün rapor edilmesi üzerine uçuşlara kapatıldı. Hava sahasının kapatılması üzerine Gaziantep Havalimanı'na inecek uçaklar çevre illere yönlendirilirken, uçuş bekleyen yolcuların bekleyişi ise sürüyor.

Gaziantep hava sahasında gece saat 00.30 sıralarında tanımlanamayan bir cisim görüldüğünün rapor edilmesi üzerine Gaziantep Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi. Tanımlanamayan cismin hava trafik kontrolörleri tarafından da teyit edilmesi üzerine hava sahası uçuşlara kapatıldı.

Gaziantep hava sahası tanımlanamayan cisim nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Gaziantep Havalimanı'ndaki uçuş trafiği durduruldu

Hava sahasının uçuşlara kapatılması üzerine Gaziantep Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçuşları durduruldu. Gaziantep'e inişi planlanan Şanlıurfa ve Adana Havalimanları'na yönlendirilirken gece beri Gaziantep Havalimanı'dan yapılması planlanan 13 kalkış, 13'ü iniş olmak üzere 26 seferin iptal edildiği öğrenildi.

Gaziantep hava sahasının ne uçuşlara açılacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmazken, konu ile ilgili makamların kısa süre içerisinde resmi açıklama yapmasının beklendiği öğrenildi.

Gaziantep hava sahası tanımlanamayan cisim nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Normale döndü

Gaziantep hava sahasında tanımlanamayan bir cisim görülmesinin rapor edilmesi üzerine Gaziantep Havalimanı'nda gece yarısından itibaren durdurulan uçuşlar, yaklaşık 12 saat sonra normale döndü.

Gaziantep'te 00.30 sıralarında yaşanan olaya göre yaklaşık 9 bin feet (2.743 metre) yükseklikte, seyir halinde olan iki yolcu uçağının kokpit ekibi tarafından tanımlanamayan bir cismin rapor edilmesinin ardından güvenlik nedeniyle Gaziantep Havalimanı'nda uçuşlar durdurulmuştu. Saat 11.30 sıralarında Gaziantep'ten seferler yeniden başladı. Türk Hava Yolları'nın İstanbul Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yapacağı seferler için hazırlıklar tamamlandı. Uçakların kısa süre içinde Gaziantep'e hareket etmesi planlanıyor.

Etiketler :