Gaziantep ve Şanlıurfa'da kültür sanat

"Çingeneler Zamanı Müzikali", "Aşk Halleri" ve "Tütüncü Dükkanı" adlı oyunlar seyirciyle buluşacak
Gaziantep ve Şanlıurfa'da kültür sanat

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, "Çingeneler Zamanı Müzikali", "Aşk Zamanı" ve "Tütüncü Dükkanı" adlı oyunlar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Emir Kusturica’nın en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen "Çingeneler Zamanı"ndan uyarlanan müzikal, Vural Bingöl tarafından sahneleniyor.

Banu Kırbağ, Cenk Yüksel, Andrea Primavera, Canan Günçer, Ali Kemal Aydın, Aslı Seda Kement ve daha birçok oyuncunun rol aldığı müzikalde, 1980’lerin Yugoslavya’sında her daim neşe ile yaşayan ancak yüzlerine bakıldığında her bir çizgide hüzünlerinin görüldüğü çingenelerin aşkları, ayrılıkları, neşeleri, acıları anlatılıyor.

Çingeneler Zamanı Müzikali, 20 Ocak Pazartesi saat 20.00'de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

- Aşk Halleri

Hollandalı yazar Maria Goos tarafından yazılan, Olcay Işıl Kasapoğlu tarafından sahneye konulan "Aşk Halleri" isimli oyunda, Burak Sergen ve Zuhal Olcay rol alıyor.

Oyun bugün saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

- Tütüncü Dükkanı

Adana Devlet Tiyatrosu "Tütüncü Dükkanı" adlı oyununu Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Jose Luis Alonso De Santos'un yazdığı Eray Eserbol'un yönettiği oyunda Sema Öner Kelav, Murat Özben, Gökhan Doğan, Saliha Karahasan, Saadet Eylül Nalbantoğlu, Meryem Asil, Nazlı Köymen, Ercan Uslu ve Hakan Akyüz rol alıyor.

Tütüncü dükkanında mahsur kalan iki hırsızın başından geçen olayların anlatıldığı oyunda, hırsızların kendisini sorgulaması anlatılıyor.

Oyun, yarın saat 20.00'de 20 Ocak Cumartesi 14.00 ve 20.00'de Onat Kutlar Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

- Konser

Sanatçı Fatih Erkoç, sevilen şarkılarını Gaziantepli hayranları için seslendirecek. Konser, yarın saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 20 Aralık Cumartesi günü Recep Genç'in derlediği "Arkadaşım Robot" adlı çocuk oyununu saat 13.30'da, Üstün Dökmen'in yazdığı ve Hasan Ocakoğlu'nun yönettiği "Hayatlı Evin Hayaleti" adlı oyunu ise saat 19.30'da Şair Nabi Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Kaynak: