Gaziantep'te STK'lar terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarını kınadı

Gazaantep'te Sivil Toplum Örgütleri, terör örgütü DEAŞ mensubu kişinin kendini patlatması sonucu 3 polisin şehit olması, 4'ü polis 8 kişinin yaralanmasını kınadı.
Gaziantep'te STK'lar terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarını kınadı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristin kendini patlatması sonucu 3 polisin şehit olması, 4'ü polis 8 kişinin yaralanmasını kınadı.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonda şehit olan polislere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, Türk milletine başsağlığı diledi.

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Bartık, "Şehrimizin huzuru ve güvenliği uğruna şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Acılı ailelerimize de sabır diliyorum. Gaziantep emniyetini de özverili çalışmaları nedeniyle kutluyorum. Allah başarılarını artırsın. Kelimelerin anlamını kaybettiği, yüreklerin kor ateşle dağlandığı bu zamanda birlik ve beraberliğimizi daha da artırmalıyız. Allah, şehrimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

GAİB Başkanı Çıkmaz da terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyonda şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Hainlerin tek amacının Gaziantep ve Türkiye'nin huzur ve güvenliğine zarar vermek olduğunu vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Gaziantep'i kana bulama çalışanları, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastedenleri şiddet ve lanetle kınıyoruz. Terörün dini, ırkı ve milliyeti olmaz, olamaz. Bu eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla alakası yoktur. Dini duyguları kullanarak eylem yapan bu teröristlerin dinle de alakası yoktur. Dini emellerine alet edenlerin hem bu dünya da hem de ahiren en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyorum. Bugün üç ocak şehit haberleriyle yandı, çocuklar yetim, kadınlar dul kaldı. Çocuklar bizim çocuklarımızdır, her zaman yanlarındayız, destekçileriyiz. Dileğim ve duam ülkemizin bir an önce bu hainlerden temizlenmesidir. 15 Temmuz ruhunu koruyarak birlik ve beraberliğimizi bozmadan milletçe terörün her türüne karşı kenetlenmek zorundayız.

GTB Başkanı Tiryakioğlu ise Gaziantep'te DAEŞ terör örgütüne ait olduğu tespit edilen hücre evine düzenlenen operasyon sırasında şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Operasyon esnasında şehit olan polislerin acısını ve hüznünü yaşadıklarını kaydeden Tiryakioğlu, Türkiye'nin huzurunu, milli birlik ve beraberliğini hedef alan şer güçler ve onların destekçilerinin hain emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Asırlar boyu var olduğu bu coğrafyada her zaman barışın, huzurun ve istikrarın sembol şehri olan Gazi kentimiz; vatanına ve milletine bağlı, kardeşliği kendine şiar edinmiş yürekli halkı ve kahraman güvenlik güçleriyle birlikte ebediyen bu unvanını koruyacak ve muhafaza edecektir. Bu birlik ve beraberliği bozmaya kalkışanlar, dün olduğu gibi bugünde amaçlarına ulaşamayacaktır. Şehrimizin huzuru ve güvenliği için terör örgütünün hücre evine yapılan operasyon sırasında şehit olan kahraman polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Acılı ailelerine ve tüm görev arkadaşlarına sabır niyaz ediyorum. Rabbim şehrimize ve ülkemize bu tür acılar bir daha yaşatmasın."

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise karanlık güçlerin, Türkiye’nin huzurunu bozmak için her türlü kalleşçe saldırıyı yaptığını dikkati çekerek, "Ülkemiz ve şehrimiz çok önemli sınavlar veriyor. Devletimiz, terörü bitirmek için güvenlik güçleri ile birlikte sınırlarımız içerisinde ve sınırlarımız dışında tüm terör gruplarıyla mücadele içerisine girmiştir. Ancak, hain terör örgütleri ve uzantıları kaos ortamı oluşturmak için her türlü kalleşçe yolu denemektedirler. Bu tür haince saldırılara en güzel cevap bütün siyasi emellerin üstünde birlik ve beraberliğimizi artırmamız ile olacaktır. Türkiye içerisinde fitne koyarak milletimizi birbirine düşürmek isteyen karanlık eller ve onların uzantıları olan terör grupları asla emellerine ulaşamayacaktır. Ülkemizi saldırılarla ve saldırı girişimleriyle asla yıldıramayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.