Gazipaşa Alanya Havalimanı rekora hazırlanıyor

Gazipaşa Alanya Havalimanını bu yıl 1 milyon 200 bin yolcunun kullanması bekleniyor.
Gazipaşa Alanya Havalimanı rekora hazırlanıyor

Gazipaşa Alanya Havalimanını bu yıl 1 milyon 200 bin yolcunun kullanması bekleniyor.

Acenta temsilcileriyle buluşan Gazipaşa Alanya Havalimanı (GZP) Müdürü Cengiz Aşıklı, toplantıda havalimanı hareketliliğiyle ilgili rakamsal bilgiler verdi. Aşıklı, "Bir aksilik yaşanmaması durumunda GZP'de, şuanki 2018 slot bilgilerine göre 8 bin 700 uçuş olacağı ve 1 milyon 200 bin civarında yolcu sayısına ulaşılacağı ön görülüyor. İç hatlar dahil 37 destinasyon ve 13 ülkeden uçuşlar yapılacak. 2018 bizim için milat olacak. Zamanında "Hiçbir şey olmaz" denilen havalimanı GZP bugün Türkiye'de sayılı havalimanları arasında yerini aldı. Dünyanın birçok ülkesinde havalimanı işletmeciliği yapan TAV elini, kolunu, gövdesini ortaya koyarak zoru başardı. Turizmcilerimizle birlikte elele vererek daha iyi noktalara geleceğiz" dedi.

Çelik: "Gazipaşa Havalimanı bu yıl rekor kıracak diyebiliriz"

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik de turizmi etkileyecek herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde bu yıl havalimanına 1 milyon 200 bin yolcu gelmesini beklediklerini söyledi. Çelik, "Gazipaşa Havalimanı bu yıl rekor kıracak diyebiliriz. Almanya'dan, İngiltere'den Akdeniz'e ilgi çok fazla. Rusya ve Ukrayna'dan zaten yoğun bir talep var. 2017 yılında Rusya'dan Gazipaşa Havalimanı'na tarifeli uçuşlar hiç durmadı. Şu anda kışın bile Pobeda Havayolları haftada bir gün tarifeli sefer yapıyor. Bu havayolu yazın haftanın her günü sefer yapacak."

Avrupalı turistlerin, terörü bahane ederek 2016 yılında Türkiye yerine İspanya ve İtalya gibi ülkeleri tercih ettiğini ifade eden Çelik, "Avrupalı turist şunu çok iyi gördü. En kaliteli hizmeti, en güzel doğayı, en temiz sahili, en ucuz tatili satın alabildikleri, en güzel şekilde misafirperverlik gördükleri ülke Türkiye. Tüm Akdeniz ülkelerinde bizdeki kaliteyi ve fiyatı bulmaları mümkün değil" diye konuştu.

Gazipaşa'da otel yatırımlarının önündeki en büyük engel olan imar planı konusunda büyük bir mesafe katettiklerini söyleyen Çelik, "Otel yatırımlarının gelmesi için imarda bazı teknik sorunlar vardı. Bölge milletvekilleri ve Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun desteğiyle özellikle ormanla ilgili sorunlarımız 1 Şubat itibariyle bitti, askıya çıktı. 1 Mart itibariyle askıdan inecek. Bu sorunların giderilmesi Gazipaşa'nın önünü açacak. 5 büyük otel grubu bu sorunların bitmesini bekliyor. Gazipaşa'da otel yapmak istiyor ama çok fazla yatak istemiyoruz. Tarımı, kültürü, doğası, canlı canlı yaşayan bir ilçe istiyoruz. Bizim çok büyük bir avantajımız var, bizim denizimiz, var, bizim havaalanımız var, bakir kumsallarımız var ve birçok insanın bilmediği ama yavaş yavaş günyüzüne çıkan tarihi bir dokumuz var. Huzur ve sessizlik isteyen herkesi güzel ilçemize bekliyoruz."

Sili: "Stuttgart ve Köln'den direkt uçuş olacak"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili de "Bölge turizminin gelişimi açısından büyük önem taşıyan GZP'de yolcu sayısının artması son derece sevindirici bir haber. Gazipaşa Alanya Havalimanına Almanya'nın Stuttgart ve Köln şehirlerinden direk uçuşlar olacak."

Gazipaşa Alanya Havalimanı rekora hazırlanıyor

Gazipaşa Alanya Havalimanı rekora hazırlanıyor

Gazipaşa Alanya Havalimanı rekora hazırlanıyor

Gazipaşa Alanya Havalimanı rekora hazırlanıyor

İHA