Gazze-İsrail sınırında gerginlik

Gazze sınırında İsrail askerleriyle çıkan arbedede 3 Filistinli yaralandı.
Gazze-İsrail sınırında gerginlik

Gazze sınırında, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlallerini protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylarda 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazzeli gençler, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla İsrail-Gazze sınırında gösteri düzenledi.

İsrail güçleri, Gazze sınırındaki gösterilere, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. İsrail askerlerinin gösteriye müdahalesine Filistinliler taş atarak karşılık verdi. 

Gösteri sırasında tel örgüleri aşarak İsrail tarafına geçen bazı göstericilerle İsrail askerleri arasında arbede çıktı. Çıkan olaylarda 3 Filistinli yaralandı, 2 Filistinli de göz yaşartıcı gaz sonucu boğulma tehlikesi geçirdi.

Görgü tanıkları, yaralılardan 2'sinin İsrail askerlerinin kullandığı plastik mermi, diğerinin de İsrail aracının ezmesi sonucu yaralandığını aktardı. 

Yaralıların Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığı kaydedildi. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in cuma gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk, biri hamile kadın olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti.