Gazze'de ablukaya karşı sessiz eylem

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka çocuklar tarafından sessizce protesto edildi.
Gazze'de ablukaya karşı sessiz eylem

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka çocuklar tarafından sessizce protesto edildi.

Hamas'ın Gazze limanında düzenlediği eyleme katılan onlarca çocuk, dünyaya İsrail ablukasının kaldırılması için harekete geçme çağrısı yaptı.

Konuşmadan, hareketleri ve mimikleriyle Gazze'deki fakirliği anlatan bir gösteri düzenleyen çocuklar, "Açlığa hayır, ablukanın kaldırılmasına evet" yazılı pankartlar taşıdı.

Bir grup çocuk da İsrail'in saldırılarında yıkılan evlerinin enkazı üzerinde çadırda oturan bir aileyi canlandırdı. Çocuklar "Evim nerede, nasıl yaşadığımı biliyor musunuz?" yazılı dövizler taşıdı.

"Gazze 10 yıldır devam eden kuşatma altındadır"

Gösteriyi organize eden Rande Suverki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze, 10 yıldır devam eden kuşatma altındadır. Korkunç bir insani durum yaşıyor. Bu eylemle sesimizi dünyaya duyuruyoruz." dedi.

İsrail, yaklaşık 10 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze'ye son olarak 7 Temmuz 2014'te "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılar düzenlemiş, 51 gün süren saldırılar ateşkesle sona ermişti. İskan Bakanlığı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz hale gelmişti.