Gazze'deki mezarlıklarda boş yer kalmadı

İsrail'in 18 gündür havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü şiddetli saldırılarına maruz kalan Gazze'de, mezarlarda boş yer kalmadığı için ölülerini defnetmek isteyen halkın eski kabirleri açtığı belirtildi
Gazze'deki mezarlıklarda boş yer kalmadı

İsrail'in 18 gündür havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü şiddetli saldırılarına maruz kalan Gazze'de, mezarlarda boş yer kalmadığı için ölülerini defnetmek isteyen halkın eski kabirleri açtığı belirtiliyor.

AA muhabirine konuşan Ahmed Salim isimli Filistinli, İsrail saldırısında hayatını kaybeden amcasının oğlunun cenazesini defnetmek için mezarlıklarda yer bulamadığını belirterek, "Şeyh Rıdvan Mezarlığı'nda cenazemizi defnedecek bir yer bulamadık. Mecburen amcamın kabrini açmak ve İsrail saldırısında hayatını kaybeden amcamın oğlunu babasının yanına gömmek zorunda kaldık" dedi.

Gazze'deki mezarlıklarda boş yer kalmadı

 Öte yandan Vakıflar ve Din İşleri Bakan Vekili Hasan es-Sayfi, Gazze'de resmi ve özel olmak üzere 20mezarlık olduğunu ancak bunlardan Şucaiyye Mahallesi bölgesinde bulunan Şehitler Mezarlığı dışındaki bütün mezarlıkların dolu olduğunu ifade etti.

Güvenlik nedeniyle cenazelerin Şucaiyye'deki Şehitler Mezarlığı'na ulaştırılamadığını aktaran Sayfi, ölülerin gömülmesi için toplu mezarlar açıldığını söyledi.

Sayfi, "Mesela İsrail saldırılarında bütün bir aile hayatını kaybetmiş olabiliyor. Bu durumda tek bir kabiraçılıyor ve hayatını kaybeden aile fertlerinin tamamı buraya defnediliyor" şeklinde konuştu.

Vakıflar Bakanlığı'nın acil durumlar için oluşturduğu kabirlerin de dolduğunu dile getiren Sayfi, durumun son derece ciddi olduğunu ve İsrail saldırılarının durmaması halinde mezarlık sorununun daha da büyüyebileceğini kaydetti.

Sayfi, yeni mezarlıklar oluşturmak için çimento, taş gibi en temel mazemelerden dahi yoksun olduklarının altını çizdi. 

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, şu ana kadar 732 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 590 kişi yaralandı.