Gazze'nin imarının gecikmesi yeni bir patlama yaşatır

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Hayye, "Bölgenin yeniden patlamaması, pişman olanların yeniden pişman olmaması için Gazze Şeridi'nin yeniden imarını bir an dahi geçiktirmeyin" dedi.
Gazze'nin imarının gecikmesi yeni bir patlama yaşatır

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Halil el-Hayye, Gazze Şeridi'nin yeniden imarında geç kalınması halinde bölgede yeni bir patlamanın yaşanacağını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 51 gün süren saldırılarında hayatını kaybedenlerin aileleri onuruna Han Yunus kentinde düzenlenen anma gecesinde AA muhabirine konuşan Hayye, "Zafer kazanan halk, Gazze'nin yeniden imarını dünyadaki hiçbir şeyle pazarlık etmez" dedi.

Hayye, şöyle devam etti:

"Bölgenin yeniden patlamaması, pişman olanların yeniden pişman olmaması için  Gazze Şeridi'nin yeniden imarını bir an dahi geciktirmeyin veGazze halkının sabrını ölçmeyin. Halkımız, açık havada, okullarda ve yollarda yaşıyor. Adaletsizliği kabul etmiyor. Bu mesajımız, Filistin hükümeti, Filistin Devlet Başkanı, Birleşmiş Milletler, Siyonistler ve Amerika'ya."

Hamas bahaneleri ortadan kaldırdı

Hayye, Hamas'ın, dünyayı Gazze Şeridi'nin yeniden imarına zorlamaya gücü olduğunu ve yeniden imarı geciktiren bütün bahaneleri ortadan kaldırdığı ifade etti.

Filistin'de birliğinin ve uzlaşının gerekli olduğunu aktaran Hayye, ancak bunun direnişe yönelik saldırılara ve Batı Şeria'da Mescid-i Aksa'yı korumak için başkaldıran göstericilere baskı uygulanmasına karşı sessiz kalınması anlamına gelmediğini vurguladı.

Filistinlileri "İsrail işgaline karşı her türlü yöntemi kullanarak direnmeye" çağıran Hayye, Mescid-i Aksa'nın aşılması mümkün olmayan kırmızı çizgileri olduğunu belirtti.  

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okulun tamamen yıkıldığı, binlerce binanın hasar gördüğü açıklanmıştı.