Gazze'ye Türkiye'den gönderilen yardımların dağıtımı tamamlandı

Türkiye'den Gazze'ye gemiyle gönderilen gıda malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtım işlemi tamamlandı. Gönderilecek yeni yardım gemisinde, ilaç ve gıdanın yanı sıra çocuklar için okul malzemesi ve oyuncaklar olacak.
Gazze'ye Türkiye'den gönderilen yardımların dağıtımı tamamlandı

Türkiye'den Gazze'ye "Lady Leyla" isimli gemiyle gönderilen gıda malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtım işleminin tamamlandığı bildirildi.

Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den "Lady Leyla" isimli gemiyle gönderilen ve Gazze'ye ulaşan 11 ton insani yardım kapsamındaki gıda malzemelerinin, 76 bin ihtiyaç sahibi Filistinli aileye dağıtımının tamamlandığını ifade etti.

İbrahim ayrıca, yardım organizasyonu çerçevesinde Gazze'ye gönderilen kıyafet ve oyuncakların da gelecek hafta 87 bin çocuğa ulaştırılacağını söyledi.

Türk hükümetinin, yakın zamanda Gazze'ye gönderilecek yeni bir yardım gemisinin çalışmalarına ilişkin kendilerini bilgilendirdiğine işaret eden İbrahim, söz konusu yeni yardım paketlerinin ilaç ve gıdanın yanı sıra çocuklar için okul malzemesi ve oyuncaktan oluşacağını aktardı.

Yardımlar sevinçle karşılandı, sıkıntıları hafifletti

İbrahim, Türkiye'den bölgeye ulaşan yardımların, Gazze'deki ihtiyaç sahibi aileler tarafından sevinçle karşılandığını ve sıkıntılarını hafiflettiğini ifade etti.

"İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Limanı'ndan hareket eden Lady Leyla, 3 Temmuz'da İsrail'in Aşdod Limanı'na demir atmıştı. Gemide pirinç, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin yanında giysi, ayakkabı ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi bulunuyordu.