Gebelik Doğum ve Bebek Bakımında Bebek.Tv Yanınızda!

Gebelik takibinizi hafta hafta güvenilir bir online kaynaktan yapmak isterseniz Bebek.Tv portalı güncel ve güvenilir içerikleriyle bir tık uzağınızda.
Gebelik Doğum ve Bebek Bakımında Bebek.Tv Yanınızda!

Hamilelik dönemi pek çok anne adayı için strese sebep olur. Bunun, gebelik boyunca ortaya çıkan hormonal ve fiziksel değişimlerle oldukça yakın bir ilişkisi var. Ancak bu değişimlerin de ötesinde ilk kez hamile kalan ve bu sürece dair yeterince bilgi sahibi olmayan anne adaylarının kendisini nelerin beklediğini bilmemesi belki de en önemli stres sebeplerinden:

  • Hamileliğim hafta hafta nasıl ilerleyecek?
  • Bebeğim karnımda sağlıklı gelişim gösteriyor mu?
  • Gebelikte nasıl beslenmeliyim?
  • Şeker yüklemesi neden ve nasıl yapılıyor?
  • Normal doğum mu yoksa sezaryen mi tercih etmeliyim?

Ve daha pek çok soru tüm anne adaylarının kafasını kurcalıyor.

 

Gebelik takibinizi elbette doktorunuza düzenli şekilde kontrollere giderek yapmalısınız. Ancak eğer “her hafta gebelik nasıl ilerliyor, karnımdaki bebeğimin gelişimi bu hafta ne aşamada” gibi sorular kafanızı kurcalıyor; gebelik takibinizi yapmak için güncel ve güvenilir bir kaynak arıyorsanız https://bebek.tv portalı gebelik, doğum ve bebek bakımı gibi pek çok konuda uzman ve anne görüşlerini anne-baba adaylarına sunuyor.

 

Hafta Hafta Gebelik Nasıl Gelişir?

Hamilelik döneminde bir anne adayında pek çok değişim yaşanır. Gebelik temel olarak 3 ana bölümde ele alınır. Gebeliğin ilk 3 aylık dönemi, ikinci 3 aylık dönemi ve son 3 aylık döneminde (Birinci, İkinci ve Üçüncü Trimester olarak da isimlendirilir) farklı durumlar ortaya çıkar. Örneğin 1. Trimesterde sabah bulantıları genellikle yoğun şekilde hissedilirken 2. ve 3. Trimesterde bulantı genellikle kesilir. Ancak ikinci ve üçüncü trimesterda da giderek şişen vücut ve çıkan karın bölgesi, doğuma giderek yaklaşmak anne adayının farklı duygular yaşamasına sebep olur. Eğer gebelik takibinizi 15 yılı aşan deneyimiyle Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Esen’in videolu anlatımıyla yapmak isterseniz Bebek.Tv Hafta Hafta Gebelik videolarına göz atmalısınız: https://bebek.tv/videolar/hafta-hafta-gebelik/4

Videolarda hafta hafta hem anne adayında hem de bebekte nasıl gelişmelerin yaşanır; anne adayının dikkat etmesi gereken kritik konular neler; gebeliğin hangi haftasında hangi gebelik testleri yapılır; doğuma nasıl hazırlanmalıyım; normal doum mu yoksa sezaryen mi tercih etmeliyim gibi aklınıza takılan pek çok konuda önemli tavsiyeler ve hatırlatmalar bulacaksınız.

 

Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalı?

Uzman Diyetisyen Serpil Bozkurt Doğanay Bebek.Tv Hamilelikte Beslenme kanalında anne adaylarına bu dönemdeki nasıl beslenmeleri gerektiğine dair önemli ip uçları veriyor, gebeliğin her trimesteri için farklı beslenme önerilerinde bulunuyor:

  • Hamilelik boyunca beslenme nasıl olmalı
  • Hamilelikte kilo alımı nasıl olmalı?
  • Hamilelikte diyet yapmak uygun mu?
  • Gebelik şekeri diyeti nasıl olmalı?

Gibi pek çok soruya uzman cevapları veriyor. Özellikle gebelikte kaç kilo almalıyım sorusu aklınızı kurcalıyorsa zayıf, normal kiloda ve kilolu anne adayları için uzman diyetisyen Serpil Bozkurt Doğanay’ın ayrı ayrı ve detaylı cevapları için Bebek.Tv Hamilelikte Beslenme kanalını takip etmelisiniz.

 

Bebek Dünyaya Gelince Panik Yapmayın!

Gebelik sürecini atlattınız ve artık bebeğiniz kucağınızda! Biliyoruz bu aldığınız sorumluluk hiç de öyle azımsanacak bir sorumluluk değil. Elbette anne – baba olmak dünyanın en güzel şeyi. Yani bir insanın kucağınıza doğması, onu sütünüzle beslemeniz, ona en güzelinizi vermek istemeniz bunlar çok insani ve çok güzel duygular. Ancak ilk kez anne – baba olan pek çok kişi bu yeni duruma adapte olmakta zorlanıyor. Deneyimli anne-babalar için alt değiştirmek, bebek banyosu yaptırmak, bebeği uyutmak, gaz sancısı çeken bebeğin gazını almak çok kolay gelirken ilk kez anne-baba olanlar için bu durumların her biri minik krizlere sebep olabiliyor. Bir de buna işin psikolojik boyutunu da eklediğinizde çekilen cefa da artabiliyor.

Oysa anne-babaların her şeyden evvel panik yapmaması ve farklı durumlara olabildiğince soğuk kanlı yaklaşması önemli. Tabi yeni doğum yapan eşine babaların da doğum sonrası her konuda çok destek olması gerekiyor. Çevrenizde bebek bakımı konularında size bilgisiyle yardımcı olabilecek pek çok kişi olduğunu unutmayın. Tüm bunlara ek olarak dilediğiniz zaman Bebek.Tv’de bebek bakımı, bebek beslenmesi, bebeklerde oyun gibi pek çok uzman ve anne görüşüne kolayca ulaşabileceğinizi de asla unutmayın. Örneğin Feride Esen’le Mutu Bebek Yetiştirme Formülleri video serisine de mutlaka göz atın. Bebeklerde burun tıkanıklığından, bebeğim üşüyor mu gibi sorularınıza cevapları bu videolarda bulacaksınız.

 

Bebek Sahibi Olmak Eğlencelidir!

Tüm zorluklarına rağmen belki de dünyanın en güzel şeyi bir bebek sahibi olmak. Mis gibi bebek kokusuyla, dünyaya atılan ilk gülücüklerindeki saflığıyla, pırıl pırıl bir gelecek vaadiyle her bebek dünyaya yeni bir umut da getiriyor beraberinde. Eğer siz de şimdiye kadar bebek videoları izlemeyi hep sevdiyseniz artık kamerayı elinize alma vakti geldi. Bebeğinizin bir daha geri dönüşü olmayan bu günlerini videoya kaydedebilir ve hatta isterseniz kendi bebek videolarınızı da Bebek.Tv portalından bir kanal açarak diğer anne-babalarla paylaşabilir yıllar sonra çocuğunuzun bebeklik dönemi video arşivine sahip olabilirsiniz.

Bu dönemde şan tekniğinizin de gelişeceğini size şimdiden müjdeleyelim! Bu da nasıl olacak demeyin bebeğinize söylemek giderek daha iyi bir vokal tekniği geliştirmenize de yardımcı olacak. Bebeğinizi uyutabilmek için belki de rahmetli Kayahan’ın ninnisini gün gelip ondan bile iyi söyleyeceksiniz. İşte bebek sahibi olmak insanı böyle her yönüyle geliştiren, son derece yorucu ancak bir o kadar da keyifli bir süreç…