Gece yarısı o ana şahitlik etmek için toplandılar

Erzurum'da yüzlerce kişi, yılın en etkileyici Perseid Meteor Yağmuru'nu izlemek için Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde toplandı.
Gece yarısı o ana şahitlik etmek için toplandılar

Atatürk Üniversitesi Astrofizik Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe ailelerin ilgi gösterdiği görüldü. Gözlem etkinliği üniversite yerleşkesinin ATA 50 teleskopunun da kurulu oldu alanda yapıldı. Satürn ve Jüpiter gezegenlerini kurulan teleskopta görme imkanı bulan vatandaşların uzun kuyruklar oluşturması dikkat çekti.

Atatürk Üniversitesi Astronomi ve Astrofizik Bölümü öğrencilerinden ve Astrofizik Kulübü (ATAK) Başkanı Yasin Karaca, etkinliğe olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Erzurum'da kampüsümüzdeki alanımızda bir araya gelerek hem Persied Meteor Yağmuru'nu izlemek hem de mevcut teleskoplarla Satürn ve Jüpiter gözleme imkanı sunduk. Benzeri etkinliklerimiz zaman zaman yapılıyor" dedi.

Bu arada başta şehir merkezinin dışındaki yüksek alanlar olmak üzere birçok noktada vatandaşların Perseid Meteor Yağmuru'nu görmek için bir araya geldiği görüldü.

Gece yarısı o ana şahitlik etmek için toplandılar

Etiketler :