Selçuk Özkan

Selçuk Özkan

Geçen Hafta ve Akılda Kalanlar!

Geçen Hafta ve Akılda Kalanlar!

MAĞDUR EDEBİYATI YAPMAYIN!

Sürecin sulandırılmadığının kanıtı: 16 Temmuz sabahından bu haftaya kadar, hatta bugün bile soruşturmalar hızla devam ediyor. İsim-isim, kurum-kurum yazmaya gerek yok ama dokunulması güç yerlere giriliyor. Kurunun yanında yaş yanıyor mu? Bilemeyiz! Devlet risk alamaz. Bu ayıklamaların yapılması gerek. Sağlam adımlarla temizlik devam ediyor.

***

DOKUNULAMAZ DEDİKLERİ PKK’LILAR!

Samimi bir şekilde seçmenini temsil eden hiçbir siyasi partiye sanırım kimsenin bir diyeceği olamaz. Çözüm sürecini istismar ettiler, verilen fırsatları hep farklı kullandılar. “Gerçek Kürt Halkı’nın yararına hiç bir şey yapmadılar.” Yıllardır göz göre-göre terör örgütünün propagandasını yapıp insanların bamteline dokundular. Geç bile kalındı. “Bu partinin mecliste bile olması hata.” Umarım süreç 90’lardaki gibi olmaz. Çünkü aynı sahneyi yaşadık. Beyaz toroslar ile alındılar, sonraki süreç malum. Soldan illa ki bir alternatif olacaksa, eli kanlı terör örgütleriyle iş birliği yapmayan bir siyasal parti olmalı.

***

+18 ‘ULUSAL HABER’ SİTESİ Mİ OLUR?

Günümüz gazeteciliği; Özellikle ulusal formatta yayın yapan haber sitelerine bakın!... Ya da bakmayın kardeşim abdestiniz kaçar! Kesinlikle +18 uyarı olması gerekiyor. Nitelikli haberlerin arasına yerleştirilmiş, kim nerede soyunmuş, kim nerede kimi aldatmış! Yarı çıplak fotolar, acayip-acayip videolar. “İlk beşteki ulusal haber sitelerinden bahsediyorum” Bayağı normal haber sitelerinde bu dediklerim. Hiç izlememiş gibi davranmayın. Gerçi bazı durumlarda başka seçenek bırakmıyor site, izlemesen de gözüne takılıyor. Ne kadar erotik-magazinsel haber o kadar hit.

--------

Reklamlara ne demeli! Sitenin yayın hayatını sürdürebilmesi için olmazsa olmaz. Bu kadar da olmaz! Tıklamak zorunda bırakıldığımız devasa reklamlar. Sitenin her yerine doldurulmuş durumda. Gazete kağıdı bitsin! Tamam da! Gazete’nin, gazeteciliğin yerini böyle mi alacaksınız? İnternet habercilik anlayışının geliştirilip daha nitelikli oluşumlar gerektiği kesin.

***

 “AVRUPA YAKASI”

Geçtiğimiz Hafta ünlü tiyatrocu (Hüsnü Kuruntu) Gazanfer Özcan’ın eşi Gönül Ülkü Özcan’da hayata gözlerini yumdu. Uzun tiyatro serüveninde birçok eserde yer alan Özcan ailesi sanırım en çok “Avrupa Yakası’nda” herkesin tanıdığı sanatçı haline geldiler. Bazı değerler geç fark ediliyor.

***

ÜLKECE KÖŞEYİ DÖNDÜK! ZENGİN OLDUK!

Zonguldak’ta 8 hektarlık bir alanda bulunan “Trüf Mantarı” türüne göre kilo fiyatı 50 ile 2 bin avro arası değişiyormuş. Özellikle Avrupa’ya satılacak olan “siyah elmas” denilen bu mantar bakalım hangi üreticinin elinden geçecek. Tabi ürünün pazarlanması için aracılar gerekiyor. Ürün pazarlamalarında aracıların daha çok kazandığı kesin.

***

METEOROLOJİDEN KRİTİK UYARI!

Belki 3 aydır bu uyarıları görüyoruz da Kasım Ayı’nın ortalarına geldiğimiz bu günlerde ne hikmetse “Konya’ya bir damla ne kar nede yağmur yağmış durumda” Kasım ayı Konya için bayağı kış demek. Ama eser yok! Meteoroloji’nin genelde tahminleri tutar. Teknolojik alt yapısı oldukça güçlü. Fakat Konya’nın iklimi artık değişti. Sadece kışları değil, yazları da artık daha uzun ve sıcak geçiyor. Bölgede yeni yapılan barajlar ve göletler iklimsel değişikliğe sebep olmakla birlikte sanki nem oranını da artırıyor gibi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Selçuk Özkan Arşivi
SON YAZILAR