Geçen yılın en yüksek getiri sağlayan yatırım aracı! Konyalılar böyle kazandı

2023 yılının en yüksek getiri sağlayan yatırım aracı altın oldu. Altının her zaman güvenilir bir liman olduğunu söyleyen Başkan Yaşar, 2024 yılının da altının yılı olacağını vurguladı.
Geçen yılın en yüksek getiri sağlayan yatırım aracı! Konyalılar böyle kazandı

Vazgeçilmez bir yatırım aracı olan altın, yükselişini sürdürüyor. 2023 yılında en yüksek getiri sağlayan yatırım aracının altın olduğunu belirten Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, 2024 yılının da altının yılı olacağını söyledi. Altını güvenilir liman ve kara gün dostu olarak adlandıran Yaşar, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

yusuf-yasar.jpg

‘YILIN YÜKSEK GETİRİ SAĞLAYAN YATIRIMI OLDU’

Bu yıl içerisinde en yüksek getiri sağlayan yatırım aracının altın olduğunun altını çizen Yaşar, “2023 yılının en yüksek getiri sağlayan yatırım araçlarından biri oldu. Türk lirası bazında yüzde 90 civarında yükseliş yaptı. Altına talep dünyanın kurulduğu günden bugüne kadar, bugünden de sonsuza kadar ilerleyecek. Bunun en önemli sebeplerinden biri de altının güvenilir liman olması. Orta ve uzun vadede ciddi getiriler sağlaması. Savaşlar, gerginlikler ve farklı olaylarda altın hemen yükselir.” şeklinde konuştu.

altin-2.jpg

‘GÜVENİLİR LİMAN VE KARA GÜN DOSTU’

Altının güvenilir liman ve kara gün dostu olduğunun vurgusunu yapan Yaşar, “Altının hacmi çok düşük. Özgül ağırlığı en yüksek madenlerden biri. Değeri yüksek. Bir ülkeden diğer ülkeye giderken kolayca götürülebilir. Taşınması bir cep telefonundan daha kolaydır. Güvenilir liman ve kara gün dostudur. İnsanlar ev, araba alırken mutlaka altın satıyorlar. Çok büyük katkısı da oluyor. İnsanlar altından vazgeçmiyor ve vazgeçmeyecek. Altına talebin olmaması mümkün değil. 2024 yılında altının ciddi anlamlarda yükseleceğini düşünüyorum. Yaz aylarında düğün yapacak vatandaşlara imkanları varsa altınlarını alıp bir kenara koymalarını tavsiye ederim.” ifadelerine yer verdi.

altin-1.jpg

‘2024 ALTININ YILI OLACAK’

2024 yılının altın yılı olacağını ve yatırımcılara altın tavsiyesinde bulunan Yaşar, “Yatırımcılara önerim, mutlaka yatırım sepetleri içerisinde güvenilir liman olması sebebiyle altın bulundurmaları. En az yüzde 35 bulundurun. Bu kesinlikle değişmez bir oran olsun.

altin-3.jpg

Zaten 2024’ün altının yılı olacağını düşünüyorum. Bunu iddialı söylüyorum çünkü pandemi döneminde bütün merkez bankaları faizleri yükselttiler. Biz de yükseltmek zorunda kaldık. Özellikle Amerika’daki faizler yüzde 1’den, 7’ye kadar gitti. Bunun dengeye girmesi gerekiyor. Düşürülmesi gerekiyor. Faiz Amerika’da düşerse altının, onsun yükselmesi düşünülüyor. Bu aslında çok bariz görülüyor.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :