Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Gecikmeli Mustafa Sayar Kutlaması…

Gecikmeli Mustafa Sayar Kutlaması…

 

Zaman çok hızlı akıyor, yarın yazayım, sonraki gün yazayım derken bir bakıyorum birkaç hafta geçivermiş. Ne yazık ki kötü oluyor, düşünün Konya’da bisiklet sporu tekrar canlanıyor, Konya Torku Şampiyon çıkarıyor biz onu es geçiveriyoruz. Bu arada bakıyoruz, başka başka gelişmelerde olmuş, işte bizde hepsini birlikte yazmaya çalışalım…

Evet, Konya’da bisiklet tekrar canlanıyor, bu yıl 49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu şampiyonu Konya Şeker’in sporcusu Konyalı Mustafa Sayar oldu.

Tabi bir taraftan bu toprakların çocuklarına desteklerini hiç esirgemeyen, özellikle bitmek üzere olan bisiklet sporumuza yaptığı yatırımlarla Konya’yı bisiklet sporunda zirveye çıkaran Konya Şeker ve tabi ki Sayın Recep Konuk’u kutluyorum.

Konya’da biliyorsunuz bisiklet sporu nerede ise bitmişti. Selçuklu Belediyesi biraz destek oluyordu ama istenen seviyelere getirilemiyor ve başarılı neticeler alınmıyordu. Ama Recep Konuk bir taraftan yurt dışından başarılı sporcuları Konya’ya getirterek, Torku Bisiklet Takımının hızlı neticeler almasını sağlarken diğer taraftan da Mustafa Sayar gibi Zonguldak Ereğli’de dünyaya gelmiş bu toprakların çocuklarının da başarılı olmalarının yolunu açtı, destek oldu ve meyvelerini alıyoruz, bu yıl bir Türk şampiyon oldu...

Konya Şeker ve Tabi ki Recep Konuk 20 kişiden oluşan profesyonel takım, 3 kişiden oluşan genç takım, 8 kişiden oluşan yıldız takımla hem Konya’mızda hem de ülkemizde bisiklet sporunun yeniden hayat bulmasına olanak sağladı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı kupasının takdiminde de gördük küçücük çocuklarımız şimdiden bisiklet sporuna kazandırılmaktadır. Bu tarihi bir görevdir işte biz Recep Konuk’u bunun için seviyoruz.

Eminim ne Recep Konuğu anlayabilmiş, ne bu toprakların makûs talihinin değişimini kavrayabilmiş olan bir sürü insan bizim ne demek istediğimi anlayamayacak ama önemsemiyoruz. Bu şehirde bisiklet sporunun gelişmesi demek dolaylı ya da direk en az 1000 kişinin ekmek yemesi demektir. Bir sürü eski antrenör, yıllarca bisiklet sporuna gönül vermiş pedal bisiklet sporunun yok oluşu ile birlikte kaybolup gitmişlerdir. Ama şimdi hepsi bir taraftan iş bulurken diğer taraftan da ideallerine uygun bir işte bu millete hizmet ediyorlar.

Bu arada Şampiyonumuz Mustafa Sayar’ı da üç defa kutluyorum. Birincisi hepimize yaşattığı bu mutluluk için, ikincisi ülkemizde nerede ise can çekişen bisiklet sporunun güçlenmesine yaptığı katkı için ve üçüncüsü ise annesine göstermiş olduğu o vefa için kutluyorum. Elbette biz sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severiz, böyle olmasını bekleriz, annesine göstermiş olduğu o vefa inanınız bu ülkede hala insanlığın ölmediğini, annelerin kutsallığının hala evlatları tarafından görüldüğünü göstermektedir. Evet, hem şampiyon olmuşsun hem adam, Rabbimiz bozmasın, Mustafa kardeşimiz, yolunun açık olmasını diliyoruz.

 

Osman Karabulut Hoca Efendi Hakka Yürüdü

Karabulut Hoca Efendi ebediyete uğurlandı. Ömrünü İslam’a adayan Osman Karabulut Hocamız son çağın en büyük âlimlerinden, mütefekkirlerinden ve evliyalarındandı.

Evine bir defasında ziyaretine gitmiştik, gül kokulu hurmaları yiyip, bal şerbeti zemzemlerimizi içtikten sonra bize Medine’ye ilk gittiği yılları anlatmıştı.

Dinledik, lakin anlatamayız, o derin ve gönlümüzde yüce manalar bırakan bir insandı… Sevgilisine, Yüce Mabudumuza ulaşacağı yolculuğuna çıktı… Cennet Mekân, Şefaatli İman diliyoruz… Biz Konya’nın günahkâr evlatlarına da Ahirette kol kanat germelerini kendilerinden arzu ediyoruz. Rabbimizin karşısına mahcup çıkacağız bizler, onlar belki kol kanat gererse Rabbimizde bize rahmet buyurur. Sevenlerinin, Ailesinin, İslam Aleminin Başı Sağ Olsun… Rabbim yolumuzu yolu kılsın…

 

Kon TV’yi Kutluyoruz

Kon TV yıllardır sürüncemede olan karasal yayın ihalesini İç Anadolu Bölgesine yayın yapabilecek şekilde, bölgesel yayın olarak kazandır. Elbette Kon TV’yi bu güne getiren herkesi ve bölgemizin gözü kulağı ve sesi olmayı başaran Kon TV’yi, çalışanlarını ve yöneticilerini kutluyoruz. Allah yollarını açık etsin…

KTB, ''Kaleli ile devam'' dedi.

 Konya Ticaret Borsasında dün seçim heyecanı yaşandı… Bin 200 üyeden 850 üyenin oy kullandığı seçimler sonunda 29 meclis üyesi ve 68 komite üyesi belli oldu… Yönetim Kurulu, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu seçimi ise 10 Mayıs’ta yapılacak.  

Dün yapılan seçimlerde KTB’sı Uğur Kaleli ile yola devam edeceğini de göstermiş oldu. Uğur Bey’i ve ekibini kutluyoruz… Konya’nın birlik ve beraberliğine şu ana kadar verdiği destek herkesçe malum, bu birliğin beraberliğin sürmesini diliyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR