Gecikmiş operasyon: Musul

Musul için günlerdir beklenen operasyon başladı. Operasyonları gecikmiş olarak nitelendiren Prof. Dr. Murat Çemrek, artık Suriye savaşında da sona gelindiğini söyledi. 
Gecikmiş operasyon: Musul

DÜĞÜMÜN ÇÖZÜLECEĞİ BİR NOKTAYA DOĞRU İLERLİYORUZ

NEÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu hakkında Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu.  DAEŞ’in Musul’u ele geçirmeden önce irili ufaklı örgütlerden biri olduğunu ifade eden Murat Çemrek, kamuoyunun DAEŞ’in Musul’u ele geçirmesinden sonra haberdar olduğunu söyledi.  DAEŞ’İn Musul Merkez Bankasında paraya el koymasıyla birlikte dünyanın en zengin terör örgütü haline geldiğini belirten Çemrek, Mısır’ın küresel önemi hem coğrafi olarak hem de Şii ve sunilik bağlamında insanların İŞİD’e destek vermesi, Irak’taki Şii yönetimin Sünnileri oldukça küstürmüş olması, İŞİD’in güçlenmesine sebep oldu. İŞİD Musul’u elinde tuttuğu sürece başarılı olabileceğini gösterdi. O yüzden Musul’un düşmesi gerekiyordu” dedi.

10-1-2-004.jpg

FAZLASIYLA GECİKMİŞ BİR OPERASYON

Musul’a yapılan operasyonun artık ertelenemeyecek bir durum olduğunu ifade eden Çemrek, “Hem orada etkinlik kazanmak, ABD’nin dünya hegomonu olarak Rusya’yı oradan bertaraf etmesi hem Başika hem de Suriye’deki durum itibariyle herkesin orada bir gövde gösterisi yapma ihtiyacı hissettiği bir yer haline geldi. Fazlasıyla gecikmiş bir operasyon.  Burada İŞİD’in artık tamamıyla oradan atılması söz konusu. Suriye’deki durumun sonuna gelmişiz diye umuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri noktasında bir masa kurulacağını düşünüyorum. ABD’nin seçim sürecinde olmasından dolayı da bunun kolay olacağını zannetmiyorum. Bundan sonra Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlanıp sağlanamayacağı yani düğümün çözüleceği bir noktaya doğru ilerliyoruz” diye konuştu.

musul-operasyonu--(3).jpg

musul-operasyonu--(4).jpg

 İSMAİL POÇAN