Geçmişe özlem duyanlar Ciğerci Orhan'a gidiyor

Konya’da nostaljik ürünlerin sergilendiği, geçmişe özlem duyanların vazgeçemeyeceği konseptte hazırlanan Ciğerci Orhan, ilgi odağı oldu.
Geçmişe özlem duyanlar Ciğerci Orhan'a gidiyor

Konya’da nostaljik ürünlerin sergilendiği, geçmişe özlem duyanların vazgeçemeyeceği konseptte hazırlanan Ciğerci Orhan, ilgi odağı oldu. Ciğerden ızgara çeşitlerine kadar birçok yemeği barındıran Ciğerci Orhan, fotoğraf severlerin tutkulu mekanı haline geldi.

nostalji-1.jpg

Konya’da geçtiğimiz hafta hizmete giren Ciğerci Orhan’da lezzetli yemekler kadar restoranın konsepti de ilgi çekti. Eskiye dair ürünlerin sergilendiği ve insanların fotoğraf çekebilmek için adeta birbiriyle yarıştığı mekanda onlarca nostaljik ürün müşterilerin beğenisine sunuldu. Yıllardır düşündükleri konsept fikrini Ciğerci Orhan restoranıyla faaliyete geçirdiklerini kaydeden işletme sahibi Orhan Genç, “Konya’da olmayan bir konsepti gerçekleştirdik. 3 senedir aklımızda böyle bir yer açma fikri vardı. Bu sene nasip oldu ve yoğun çalışmalarımız sonucu hazırladığımız mekanımızı geçen hafta hizmete açtık. Eskiye özlem duyanlar, damak tadını bilenler ve ailesiyle sıcak bir ortamda vakit geçirmek isteyenler Ciğerci Orhan’da aradıklarını bulacak” ifadelerini kullandı.

orhan-genc.jpg

“BURADAKİ HER ŞEY DETAYDIR”

Restoranlarında sergilenen nostaljik ürünleri uzun arayışlar sonrası farklı şehirlerden temin ettiklerini dile getiren Orhan Genç, “Bu ürünleri temin edebilmek için yaklaşık 3 ay yoğun çaba sarf ettik. Konya’dan, İstanbul’dan ve çeşitli şehirlerden antika eşyaları getirerek restoranımıza monte ettik. Püskülüne varıncaya kadar buradaki her şey detaydır. İlmik ilmik işledik. Bakıldığı zaman detay olduğu görülüyor. Örneğin heybelerimiz el dokumasıdır. Hem daha önceden bu eşyalar yapılırken ilmik ilmik işlenmiş, hem de biz buraya yerleştirirken aynı özenle işledik. Çok uğraştık ama ortaya çok güzel bir şey çıktı. Burayı eski kıyafetlerle, heybelerle, eski ürünlerle donattık. Geçmişimize dönük bir çalışma yaptık. Dedelerimizin, ninelerimizin kullandığı eşyalarla ortamımızı süsledik. Eskilerin çok iyi bildiği, arpa buğday ezilen düvenden avize yaptık. At arabası tekerlerini kullandık. Eskiden hamur yoğurdukları tekneleri buraya getirdik. Onlardan da avizeler yaptık. ibrikler, kazanlar, tüfekler, tırmıklar bulunuyor. Bunların hepsi gerçek ve orijinaldir” şeklinde konuştu.

cigerci-orhan-konya-2.jpg

FOTOĞRAF SEVERLER VAZGEÇEMEYECEK

İnsanların restoran girişinde bulunan at arabası önünde fotoğraf çekinebilmeleri için bir platform hazırladıklarını belirten Genç, “Müşterilerimiz burada yöresel kıyafetlerle fotoğraf çekinebiliyorlar. Kapı girişimizde at arabasının önüne bir platform hazırladık. Bunun önünde güzel pozlar çıkabiliyor. İçerisi zaten fotoğraf için çok uygun bir alan. Yani fotoğraf tutkusu olanların vazgeçemeyeceği bir konseptimiz var. Personellerimiz yöresel kıyafetlerle hizmet veriyorlar. Burada her şey orijinaldir. Şuanda gelen tepkiler çok güzel. Her gelen müşterimiz ellerinde telefonlarla fotoğraf çekimi yapıyorlar. Ayrıca çocuklarımızı da unutmadık. Onlar için de çocuk oyun alanımız mevcut. Aileler içeride fotoğraf çekinip sohbet ederken çocukları da yan tarafta oyun oynayabiliyor. Restoranımızın bir ayrıcalığı da haftanın iki, üç günü sıra gecesi tarzında, türkü tarzında canlı müziklerimizin olmasıdır. Bu konseptimiz Konyalıların çok hoşuna gidecek” dedi.

cigerci-orhan-konya-3.jpg

YEMEKLER KADAR MEZELER DE İLGİ GÖRÜYOR

Ciğerci Orhan’da lezzetli yemeklerin yanında farklı çeşitlerde verilen mezelerin de müşteriler tarafından beğenildiğini kaydeden Orhan Genç, “Yemeklerimizin yanında verdiğimiz mezelerimiz çok beğeniliyor. Çiğ köfteden fındık lahmacuna kadar birçok meze yemek öncesi masalarda donatılıyor. Konya’da olmayan bir meze çeşidine sahibiz. Menümüzde ise Ciğer, Adana kebap, Urfa kebap, lahmacun, tavuk kanat, tavuk şiş, tavuk pirzola, köfte bulunmaktadır. Tatlı olarak da sütlü künefemiz mevcuttur. Konya’da olmayan bir şeyi gerçekleştirdik. Çok emek sarf ettik. Herkesi bu mekanı görmeye ve lezzetlerimizi tatmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ciger-izgara.jpg

cigerci-orhan-konya-1.jpg

cigerci-orhan-konya-4.jpg

cigerci-orhan-konya-6.jpg

cigerci-orhan-konya-5.jpg

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ