Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Gel bakalım Abdüllatif Şener…

Gel bakalım Abdüllatif Şener…

24 Haziran Seçimleri için Ak Parti’ye rağbet her dönem olduğu gibi, bu dönemde de çok fazlaydı. Dile kolay, 200’den fazla aday adayı arasından 15 kişinin ismini belirleyeceksiniz.

Bir de müzmin aday adayları var tabi. Her dönem başvurusunu yapan, ama listede kendine bir türlü yer bulamayan.Yanlış anlaşılmasın, küçümseme ya da dalga geçme anlamında söylemiyorum. Davasına olan sadakatini; kibir, gurur meselesi yapmadan hep en önde tuttukları için onlara saygı duymak gerekir.

Konya’da herkes Ak Parti’nin bu ilk 11’le sahaya çıkılacağını zaten tahmin ediyordu. O yüzden de listede bir sürpriz yapılır mı acaba diye beklenti oluşmuştu.

Sonunda pandoranın kutusu açıldı ve kutunun içinden eski tanıdıklar bir daha çıktı.

Konya’da sürpriz olmasını beklerken, sürpriz olmaması herkese sürpriz oldu.

Yapılan bu listeyle, Ak Parti’nin mecliste tecrübeli isimlerle yola devam etmek istemesi anlaşılabilir bir durum…

Gelelim CHP’ye…

Abdüllatif Şener’i birinci sıradan aday göstererek Konya’da seçimin tüm dengesini bozacağını zanneden CHP, çok üstün bir siyasi hamle yapmış edasıyla giriş yaptı sahneye.

Rüya görüyorlar herhalde…

Ya da boylarının ölçüsünü almak için vatandaşın meziroyu sündürmesini bekliyorlar galiba.

Kendi memleketi Sivas’tan bağımsız aday olup 4 buçuk oy alan, parti kurmayı deneyip tabela partisi lideri olmaktan öteye geçemeyen Abdüllatif Şener’in Konya’da dengeleri alt üst edeceğini sanıyor CHP yönetimi…

CHP’liler demedim dikkat ettiyseniz, CHP yönetimi diyorum çünkü CHP’nin Konya’daki üyeleri de komik buluyor bu tercihi. CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit isyan ediyor bu duruma.

Durun daha bitmedi komedi…

CHP, Konya’da Abdüllatif Şener’den sonra 2. Sıradan ise Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman’ı milletvekili adayı gösterdi.

Geçtiğimiz genel seçimlerde Konya’dan 1 vekil çıkaran CHP, halkı denize dökme fantazisi kuran Hüsnü Bozkurt’u vekil yapabilmişti. Eğer 40-45 bin oy daha az alsalar Hüsnü Bozkurt diye bir fazlalık da bizim hayatımızda olmayacaktı aslında.

Yani CHP geçen seçimlerde Konya’dan 1 vekili, zar zor çıkartmıştı.

Abdüllatif Şener’e oy vermektense ölmeyi yeğleyecek bir sürü solcu tanıyorum. Hadi onu geçtim, bir Saadet Partili’ye oy verecek mi yani CHP’liler?

Tabi burada Tayyip Erdoğan’a koşulsuz düşman olanları bir kenara koyuyorum. Evet onlar isme bakmazlar, CHP’den küreği koysan oy verirler. Çünkü ortak müşterekleri Tayyip düşmanlığı. Onlar zaten kafalarına taş düşse Tayyip’ten bilirler…

CHP’nin bu taktiği çok sakat.

CHP’nin , Konya’dan bu seçimlerde eli boş dönme ihtimali yüksek, benden söylemesi…

Saadet Partisi ve CHP’nin berdel usulü çalıştığı apaçık ortada işte.

Alıyorlar, veriyorlar…

Saadet Partisi’nde bazı illerde bazı ulusalcı isimlerin veya CHP’li, hatta ve hatta HDP’li isimlerin aday gösterilmesi Solcularla-Saadetçiler ittifakı sahada uygulamaya başladılar yorumu yapmamıza sebep oldu.

Hepsini boş verdim de, neye yanarım bilir misiniz?

28 Şubat'ta Refah partilileri tutuklayanAskeri Yargıtay Onursal Üyesi ve eski Devlet Güvenlik Mahkemesi savcısı emekli Albay Tanju Güvendiren, Saadet Partisi'nin Ankara 1'inci bölge 1. sıradaki milletvekili adayı oldu. 28 Şubat sürecinde Ankara'da cüppeleriyle gözaltına alınan Aczmendileri tutuklayan nöbetçi DGM hâkimi olan Güvendiren, 'Kudüs Gecesi'ni düzenleyen Refah Partili Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve 9 kişiyi de tutuklayarak cezaevine göndermişti.

Bu günleri de gördük…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR