Geleceğin aslanı ödüllü "Mahkeme"

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, son dönem dünya sinemasının en iyi örneklerini Antalya seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor.
Geleceğin aslanı ödüllü "Mahkeme"

Venedik'ten Geleceğin Aslanı ödülü kazanan 'Mahkeme' filmi 16 Ekim akşamı Antalya'lı sinemaseverlerle buluştu. Gösterimin ardından filmin yönetmeni Chaitanya Tamhane ve oyuncusu Viver Gomber seyircilerin sorularını cevapladı.

Bu yıl Venedik'te, aldığı ödüllerin yanı sıra eleştirmenlerden de yaratıcı senaryosuna dair övgü toplayan Hindistan yapımı film, mahkeme salonunun gerçekçi bir tasviri. Film, Mumbai'de bir kanalizasyon işçisinin ölü bulunması üzerine, intihara teşvik eden şarkılar söylediği gerekçesiyle, işçinin ölümünden sorumlu tutulan bir şarkıcının mahkemesini takip ediyor. Chaitanya Tamhane'nin bu etkileyici ilk filmi Hindistan yargı sistemini sınıf ve iktidar ilişkileriyle gözler önüne seriyor.

Yönetmen Tamhane, film hakkında şunları söyledi:

'Filmi yapmadan önce yaptığımız araştırmalarda çok kesin bir şekilde bu adalet sisteminde problem olduğunu gördük ve onları görmezden gelemezdik. O yüzden bu konuyu ele almak istedik.

Filmde avukat, savcı ve hakim kendi aralarında İngilizce konuşurken diğerleri Hintçe konuşuyor. Aslında filmde 4 farklı dil var. Hindistan'da adalet sisteminde ise İngilizce konuşulur'