Geleceğin mucitleri göz kamaştırdı

“TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur ÖZALIR ile Konya Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mücahit Sami KÜÇÜKTIĞLI’nın  katılımı ile açıldı.
Geleceğin mucitleri göz kamaştırdı

 Rebii Karatekin İmam Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur ÖZALIR ile Konya Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mücahit Sami KÜÇÜKTIĞLI’nın  katılımı ile açıldı.
          Rebii  Karetekin İmam Hatip ortaokulu  salonunda gerçekleştirilen programa protokolün yanı sıra, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje yürütücüsü Ali YERLİKAYA  “Çocukları bilime teşvik etmeli, bilim üreten bir toplum olma bilincini çocuklarımıza aşılamalıyız” dedi. YERLİKA, fuarda emeği geçen herkesi kutlayarak, öğrencilerin ileriki hayatlarında başarılı olmalarını diledi. Yapılan konuşmadan sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur ÖZALIN ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesini keserek, 4006 Bilim Fuarında sergilenen projeleri inceledi. Öğrencilerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan ÖZALIN, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

       Yoğun katılımın olduğu ve  toplamda yirmi projenin yer aldığı etkinlik misafirlerin takdirini kazandı.

        Öne çıkan projeler arasında; göz sağlığını bozmayacak, ortam aydınlığına göre ışık ayarlaması yapabilen “Okuyan Gözlük”, spor yaparken elektrik enerjisi üreten “Bilim ve Müzik”, hızlı düşünme becerisini ve  dil öğrenimini kolaylaştıran “Skipping” isimli  oyunlar yer aldı.

r1-006.jpg

r2-004.jpg

r3-001.jpg

resimler.jpg