Geleceğin yazarları hayallerini yazdı

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 3. Eğitim Bölgesi tarafından düzenlenen “Haydi Yazalım” yarışması ödül töreni Piri Reis İlkokulunda gerçekleşti.
Geleceğin yazarları hayallerini yazdı

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde olmak üzere her kademede düzenlenen “yazma” yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini alırken büyük heyecan yaşadılar.

Okuma konusunda pek çok proje ve etkinliğin yanında yazma konusunda da bir projenin hayata geçmiş olması veli ve öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Ödül törenine Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılırken, dereceye giren öğrenciler de eserlerini okuyarak törene renk kattılar.

haydiyazalim.jpg

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, yaptığı konuşmada şunları söyledi; İlk emri “oku” olan bir dinin mensubu olmamıza rağmen okumaktan çok seyreden bir toplum haline dönüşmemizin rahatsızlığını taşıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu problemin çözümüne katkı sağlamak adına EKİP42 projesini başlattık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu projesi de EKİP42 projesini desteklemesi yönüyle çok önemli bir katkı sunuyor. Bu yarışmanın önümüzdeki yıl EKİP42 kapsamında tüm ilde uygulamayı düşündüklerini belirten Altuntaş, fikir üreten ve uygulama esnasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

haydiyazalim2.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Oku” emri veren ve “Kaleme ve yazdıklarına” yemin eden bir dinin mensupları olarak, okumaya ve yazmaya özellikle önem verilmesi gerektiğini vurguladı. İmkân ve ortam sağlandığında öğrencilerimizin yazma konusunda zengin bir cevhere sahip olduklarını belirtirken, projenin yeni nesillerin yazarlarını çıkaracağına olan inancını ifade etti.

haydiyazalim3.jpg

Ödül töreninde konuşan, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sarıtaş yarışma hakkında bilgi vererek şunları söyledi; “Haydi Yazalım” yarışması çocuklarımızın kendini ifade etme araçlarından biri olan yazma konusundaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenmiştir. Konuşurken bile sınırlı ve dar bir kelime haznesiyle konuşan gençlerimizin bu durumdan kurtulması için okumaları ve bu okumaları yazarak geliştirmeleri gerekir fikriyle yola çıkılmıştır. Her kademeden öğrencilerimiz okullarında yapılan elemelere katılıp okulun “Yazar Takımı” oluşturulmuş ve finale bu takım katılmıştır. Yarışmaya giren öğrencilere yazacakları konu ve yazı türü, o an söylenmiş ve kırk dakika süre tanınmıştır. Böylelikle öğrencilerimizin yazdıkları eserler jüri tarafından değerlendirilmiştir diyen Şube Müdürü Mehmet Sarıtaş yarışmada dereceye giren öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Projede dereceye giren öğrenciler şu şekilde sıralanmıştır; ilkokullarda; 1.Dilara Yücetaş (Eşrefoğlu İlkokulu) 2. Merve Nisa Demir (Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu) 3.Derya Akıncı (Piri Reis İlkokulu) Ortaokullarda; 1. Zarife Karakoç (Mehmet Akdoğan Ortaokulu) 2.Hilal Tezel (100. Yıl Ahmet Haşhaş Ortaokulu) 3. Sude Somuncu ve Fatma Rana Onat (Hocacihan Ortaokulu) Liselerde; 1.Rabia Gönç (Şems-i Tebrizi AİHL) 2.Sevim Altunay (Osman Nuri Hekimoğlu AL) 3.Merve Bilici (Şems-i Tebrizi AİHL) dereceye girerek ödüle hak kazandılar.