Geleceğiniz için bez torba seçin

​Selçuklu Belediyesi, doğada birkaç yılda çözülen kağıt torba, bez torba veya bio poşet kullanımını ve çevreye olan duyarlılığını arttırmak için 20 bin adet bez torba ve bilgilendirici materyal dağıttı.
Geleceğiniz için bez torba seçin

Selçuklu Belediyesi 2012 yılında ilçe genelinde başlattığı bez torba uygulaması ile çevreye olan duyarlılığı arttırmayı amaçlıyor. Yüzyıllarca doğada kalan ve çözülmeyen petrol türevi poşetlerin kullanımının önüne geçmek ve doğada birkaç yılda çözülen  kağıt torba, bez torba veya bio poşet kullanımını arttırmak için geçilen uygulamada yürütülen etkinlikler bu yılda devam ediyor. 

İlçe genelinde çevre duyarlılığını attırmak için başlatılan uygulama kapsamında Selçuklu sınırları içerisinde bulunan pazar yerlerinde ve farklı mahallelerde 20 bin adet bez torba ve geri dönüşüm ve çevre duyarlılığının önemi anlatan el broşürleri dağıtıldı. Vatandaşlara bez torba kullanımının çevreye olan katkılarını ve yer altı çöp konteynırlarının amacına uygun olarak kullanılması gerektiği anlatan ekipler, çevre duyarlılığını arttırmaya yönelik bilgilendirme yaptı.

bez_torba-(10).jpg

Selçuklu Belediyesi tarafından 2012 yılından bu yana uygulanan ve “Geleceğiniz İçin Bez Torba Seçin” sloganıyla yapılan birçok etkinlik kapsamında vatandaşların ve özellikle çocukların çevreye olan duyarlılığını arttırmak amaçlanıyor. Bu kapsamada tüm Selçuklu’ da 50 binin üzerinde bez torba dağıtıldı. 

Naylon poşetlerin doğada 400–500 yıl boyunca yok olmadan kalabildiğini belirten Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri "Naylon poşetlerin sadece %1‘i geri dönüştürülür, %99’u doğada kalır. Petrol türevi bir madde olan naylon poşetlerin tüketilmekte olan gıda maddeleri ile doğrudan teması halinde insan sağlığına da ciddi olumsuzlukları bulunmaktadır. Alternatif olarak bez torba ve çevreci bio poşet kullanımının yaygınlaştırılması için halkımızın bilinçlenmesini sağlayacak çalışmalar yapmaktayız. Selçuklu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın çevreye olan duyarlılığını arttırmak için yapılan bütün etkinliklerin içinde olmaya gayret gösteriyoruz. Çevreyi korumak hepimizin görevi” dedi.