Geleneksel Furun Kebabı iftarda da Gazyağcı’da

128 yıl önce Aziziye Cami muhitinde küçük bir dükkânda lezzet serüvenine başlayan Gazyağcı, her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da müşterilerine damak ziyafeti yaşatıyor.
Geleneksel Furun Kebabı iftarda da Gazyağcı’da

128 yıl önce Aziziye Cami muhitinde küçük bir dükkânda lezzet serüvenine başlayan Gazyağcı, her ramazan olduğu gibi bu ramazanda da müşterilerine damak ziyafeti yaşatıyor. Benzersiz bir iftar yemeği yemek isteyenlerin ortak tercihi ise yine Gazyağcı oluyor

gaz-44.jpg

Konya’nın en nezih restoranlarından olan Gazyağcı Furun Kebabı Ramazan ayını da dolu dolu geçiriyor. Şehrin geleneksel lezzeti furun kebabını yemek isteyenlerin birinci tercihi haline gelen Gazyağcı’da iftar sofraları keyifle geçiyor. Özellikle grupların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği Gazyağcı’da 600 kişilik kapasite ve güler yüzlü hizmet dikkat çekiyor.  İftar bereketinin her yıl olduğu gibi bu ramazanda da güzel geçtiğini dile getiren işletme sahibi Hüseyin Çınalı; “128 yıl önce Aziziye Cami muhitinde küçük bir dükkânda lezzet serüvenine başlayan Gazyağcı, bugün Yeni Meram Caddesi’ndeki işletmesinde alametifarikasını devam ettiriyor. Ustaların ustası olarak anılan Ali Gazyağcı’nın, oğlu Mehmet Gazyağcı’yı yetiştirmesiyle kuşaktan kuşağa aktarılacak olan ustalığın fitili ateşlendi. 5 kuşaktır süre gelen bu ustalığın lezzet sırları korunuyor ve Gazyağcı, şehrin marka değerini arttıran bir işletme haline geliyor” dedi.

gaz88.jpg

İFTAR İÇİN ÖZENLE HAZIRLANIYOR

Çınalı, yıllar geçse de Furun Kebabı’nın lezzetinin değişmediğini dile getirerek; “Geleneksel Furun Kebabı’nın zahmet isteyen hazırlık süreci, meşe odunuyla ateşlenen furunda başlıyor. Yıllardır değişmeyen tedarikçilerimizden temin edilen kuzu kol, gerdan ve kaburga etleri bakır kazanlarda hiçbir katkı maddesi kullanılmadan pişiriliyor. Yaklaşık 6 saat süren pişim sürecinin sonunda furun Kebabı hazır hale geliyor. Bu süreçte furun, kullanılan odun ateşi, furun ısısı, bakır kazanlar ve etlerin furunda periyodik aralıklarla çevrilmesi de ustalığın püf noktalarından. Gazyağcı’nın sıkça tercih edilen, şehrin lezzet simgesi olarak bilinmesindeki en büyük etken 5 kuşaktır süre gelen bu ustalığın eseridir. Benzersiz bir iftar yemeği yemek isteyenlerin ortak tercihi yine Gazyağcı oluyor. Ferah bir mekânda, kendine has bir ortam oluşturmak isteyen misafirlere imkân sağlayan Gazyağcı özel gün yemeklerinin de konforlu mekânı olmaktan geri durmuyor. Mekân süslemesi, servisi, sunumu özeniyle, hayal edilen organizasyonu Gazyağcı, siz zahmet etmeden size ve misafirlerine keyifli bir organizasyon deneyimi yaşatıyor” diye belirtti. 

gazyagci-1.jpg

gazyagci2.jpg

YENİ HABER GAZETESİ