'Genç Çiftçi Projesi' köye geri dönüşleri artırdı

Yalova'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamındaki "Genç Çiftçi Hibe Projesi"nden yararlanmaya hak kazananlar, köylerine dönmeye başladı.
'Genç Çiftçi Projesi' köye geri dönüşleri artırdı

Yalova'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamındaki "Genç Çiftçi Hibe Projesi"nden yararlanmaya hak kazananlar, köylerine dönmeye başladı.

Kadın çiftçilerden Ela Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu proje sayesinde Çınarcık'a bağlı Şenköy'e geri döndüğünü söyledi. Köyüne döndüğü için mutlu olduğunu dile getiren Tuna, "Bu projeden 30 bin lira hibe alarak modern kivi bahçesi kurdum. Ailem daha önce köyde değildi ve işsizdim. Bu proje sayesinde köye geri dönüp, kendi bahçemde kendi geleceğimi sağladım. Güzel bir bahçem oldu ve bunun için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve devletimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çınarcık'ın bir başka köyü Kocadere'de kivi bahçesi oluşturan Özlem Özden de hibe projesine başvurduktan sonra köyüne geri döndüğünü belirterek, "Hibenin onaylanmasıyla köye yerleşmeye karar verdik. Bahçemizi kiraladık, şu anda kivi ekimine başladık. Her şeyimiz tamam." diye konuştu.

Çınarcık ilçesinde, başvurusu onaylanan 55 projeden 17'si hibe almaya hak kazanmıştı.