Genç diş hekimleri önlüklerini törenle giydi

ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi "Beyaz Önlük" töreni Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşti.
Genç diş hekimleri önlüklerini törenle giydi

ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi "Beyaz Önlük" töreni Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleşti. Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerinin önlüklerini giydiği törende, öğrenciler diş hekimliğine bir adım daha atmanın sevincini yaşadı.

Törene Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Günhan Eskicioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri, idari personeli ve öğrenciler katıldı.

"ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi bugün Türkiye'de parmakla gösterilen bir bölüm"

Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, şimdiye kadar birçok okulun kuruluşunda aktif olarak bulunduğunu ama en çok emeğinin Diş Hekimliği Fakültesine geçtiğini ifade ederek, bugün fakültenin bulunduğu yerin önemine dikkat çekti. Fakültenin gerek ülke genelinde gerekse bölgede çok önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bircan, emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrencilere ve velilere seslenen Bircan, "ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi benim için özel. Burada gerçekten kısa sürede önemli işler yapıldı. Bölgede tek olan Genel Anestezi Bölümümüz var. Burada Diş Hekimi korkusu olan engelli bireylerin ve daha birçok hastanın tedavisi yürütülebiliyor. Türkiye genelinde Diş Hekimliği Fakülteleri arasında hızla yükselen bir grafiğe sahip. Biz de bu başarıları son teknolojiyi vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize sunarak taçlandırıyoruz. Öğrenciler çok şanslı çünkü son teknolojinin içinde yetişecekler. Bunun kıymetini bilmeliler. ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi bugün Türkiye'de parmakla gösterilen bir bölüm. Veliler de rahat olsunlar. Biz Üniversitemizde "Herkesin çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebilecekleri" bir ortam hazırladık. Gözleri hiç arkada kalmasın, bizler önce onların idarecileri, sonra da onları anlamakta anne baba şefkatiyle düşünen aileden biriyiz. Burada bugün önlük giyerek meslek hayatına bir adım daha yaklaşan öğrencilerimizi tebrik ediyor, mesleklerinde büyük başarılar elde etmelerini temenni ediyorum" dedi.

"Fakültenin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz"

Rektör Yardımcı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer de, fakültenin yıllar içinde geçirdiği süreci anlattığı sunumda Fakültenin yapılanmasında Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın bir fiil çalıştığını inşaatından çalışmaların sonuna kadar olan süreçte daima içinde olduğunu söyledi. ADÜ Diş Hekimliği Fakültesinin bugün geldiği yerde Prof. Dr. Bircan'ın çok büyük emeğinin ve payının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özer, "Gerçekten bugün geldiğimiz yer için çok çalıştık. Sunumda da izlediğiniz gibi yeri geldi ustabaşı olduk, yeri geldi kazma küreği elimize alıp çalıştık. Nereden geldiğimizi unutmadık, ama hep daha iyisini yapmak adına şimdiye kadar yaptığımız şeyleri unuttuk. Hep ileriye bakıyoruz. En alttan en üste Fakültem adına personelimizi kutluyorum. ADÜ Diş Hekimliği Fakültesini daha iyi yerlere getirmek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" dedi.

"ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri çok şanslı"

Diş hekimliği mesleğinin çok önemli olduğunu ve diş sağlığının vücudun sigortası olduğunu vurgulayan Aydın Diş Hekimleri Odası Günhan Eskicioğlu ise, ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin çok şanslı olduğunu söyledi. ADÜ'de çok özverili ve mesleğinde önde gelen öğretim üyeleriyle çalışma ve yetişme fırsatı bulan öğrencilere bunun kıymetini bilmeleri yönünde telkinlerde bulunan Eskicioğlu; önlük giydikleri andan itibaren artık mesleğin içinde olacaklarını ifade ettiği öğrencilere meslek yaşantılarında başarılar diledi.

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Serenay Kırman konuşmasında yetişmelerinde büyük emeği geçen tüm öğretim üyelerine teşekkür ederek, çıtayı daima daha yukarı taşıyacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından önce dereceye giren öğrencilere takdir belgeleri verildi. Ardından Rektör Yardımcı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Törün Özer'in başkanlığında 3. Sınıf öğrencileri yemin ederek beyaz önlüklerini giydi. Program ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri ve Öğretim Elemanlarının hazırladığı müzik dinletisi ve ardından gerçekleşen kokteylle son buldu.

Kaynak: