Genç girişimcilere iş dünyası, üniversitesi ve teknopark desteği

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, girişimciliğin dünya ekonomisindeki yeri ve önemine dikkat çekerek, İzmir'de de yatırım kültürünün geliştirmesi için üniversite, iş dünyası ve teknopark üçgeninde genç girişimcilere destek olduklarını söyledi.
Genç girişimcilere iş dünyası, üniversitesi ve teknopark desteği

İZTO İş Melekleri ve Mentor Ağı Değerlendirme ve Yol Haritası Belirleme toplantısı, İzmir Ticaret Odası Mücahit Bektaş Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Odası (İZTO)Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın açılış konuşması yaptığı toplantıya, İzmir Ticaret Odası Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Şefi Övgü Pınar, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şımga Muğan ve çok sayıda katılımcı projeleriyle hazır bulundu.

"İzmir Bilimpark'ı devrede"

Çok sayıda projenin yol haritasının belirlendiği toplantıda konuşan Başkan Demirtaş, girişimcilerin Ar-Ge projeleri için İzmir Bilimparkı'nın devrede olduğunu belirterek, "5 Ekim 2015 tarihinde, sizlerle birlikte İş Melekleri ve Mentor ağımızı faaliyete geçirmiştik. Girişimcilik, küreselleşen ekonomide her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. İzmir'de de yatırım kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz. Bu bizim değil hepimizin organizasyonu. Destek verirsek bu ağı geliştirebiliriz. Bu konuda ciddi bir potansiyelimiz var. Her şeyden önce sizlerin değerli desteği var. Ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi girişimcilik kültürüne özel önem veren bir üniversiteye sahip olmamız da elimizi güçlendiriyor. Girişimcilerin Ar-Ge projeleri için İzmir Bilimpark'ımız da devrede. Üçgeni kurduk. İş dünyası-üniversite-teknopark girişimcilere ve gençlere gelecek sunuyor" dedi.

"İstediğimiz geri dönüşler olmuyor"

Ağ hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş arzu ettikleri geri dönüşleri alamadıklarını söyledi. Demirtaş, şunları söyledi: "Şu anda yatırımcı ve mentorların yer aldığı 107 üyemiz var.Aralarında oldukça inovatif projeler de var, geliştirilmesi gerekenler de başvuruları sizlere e-posta yoluyla iletiyoruz.Ancak arzu ettiğimiz kadar geri dönüş alamıyoruz.Amacımız, Ağımızın en aktif şekilde hizmet vermesi.Bu nedenle hem tanıtım, hem de daha fazla sayıda girişimciye ulaşmak için arkadaşlarımız yoğun çalışma yapıyor.Çalışmalarımızı planlamak adına değerli görüşlerinizi almak bizim için çok önemli."

En büyük ağlarla iyi niyet protokolü

Türkiye'de yatırımcıları bünyesinde toplayan, en aktif ve en büyük ağlardan olan Keiretsu Forum Türkiye ve Borsa İstanbul Özel Pazar arasında bir işbirliği ve iyi niyet protokolü imzalanmasını planladıklarını da anlatan Başkan Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Öte yandan 9 Kasım'daki toplantımızı da sizlerle paylaşmak istiyorum.Odamız Meclis Salonunda "Girişimcilik Ekosisteminde İlham Veren "Exit" Hikayeleri Toplantısı'nı düzenleyeceğiz.Bu anlamda, ülke genelinde ses getiren exit yapmış girişimci/yatırımcıları toplantımıza davet ettik.Davet mektubumuzu önümüzdeki günlerde size ileteceğiz."

Toplantıya katılan İzmirli genç girişimciler, projeleri hakkında sunum yaparak davetlilere bilgi verdi. Bu projelerden "Vigo Randevu" isimli güzellik sektörü randevu mobil uygulaması tasarlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencileri Murat Yaşar ve Fırat Turan, projeleriyle ilgili "Amacımız güzellik sektörü işletmelerini dijital platforma taşımak. Kampanya yapıyorlarsa camlarına kağıt yapıştırıyorlar. Ya da web sitelerine reklam veriyorlar. Müşteri Vigo'da işletme hakkında bilgi bulabiliyor, fiyat bilgisine ulaşabiliyorlar, çalışanları ve önceki işlerini görebiliyorlar ve istedikleri uzmandan randevu alabiliyorlar. Bizim amacımız bu sektörü karanlıktan kurtarmak" ifadelerini kullandı.

Genç girişimcilere iş dünyası, üniversitesi ve teknopark desteği

Kaynak: