Genç hafızlar icazet aldı

Konya İl Müftülüğü organizasyonunda Meram, Karatay ve Selçuklu İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlan öğrencilere yönelik “Hafızlık İcazet Merasimi” Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda” yapıldı.
Genç hafızlar icazet aldı

Programa, Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Diyanet Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Hüseyin Akıncı, Konya Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, Temel İslami İlimler Fakültesi Dekanı Seyit Bahcıvan, bazı protokol üyeleri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve aileleri ile davetliler katıldı.

“ALLAH YOLUNDA SABREDEREK EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDILAR”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptı.  Konuşmalarında, Kur’an kurslarının inşasından eğitimine varana kadar maddi ve manevi destek veren hayır sahiplerinin yanı sıra, hafızların yetişmesinde emeği geçen Kur’an kursu öğreticilerine de teşekkür eden Poçanoğlu “Hafızlarımızın annelerine, babalarına ve velilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onlarda büyük gayretlerle ve fedakârlıklarla çocuklarını Allah yolunda, Allah için Kur’an-ı Kerim-i hıfz etmek üzere Kur’an kurslarımıza gönderdiler. Bu sebeple hafızlarımızın ailelerine teşekkür ederken bütün bu yükü çekerek Allah yolunda sabrederek emeklerinin karşılığını alan hafızlarımıza huzurlarınız da teşekkür ediyorum” dedi.

“KUR’AN-I KERİM KIYAMETE KADAR YOLUMUZU AYDINLATACAK”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ise konuşmaların da hafızlığın önemine değinerek  “Kur’an-ı Kerim-i kıyamete kadar yolumuzu aydınlatmak üzere inzal buyuran Cenab-ı hakka sonsuz hamd-ü senalar olsun. Kitabı Kerim-i hayatında bütün ayrıntılarıyla tatbik ederek yaşayan bir hayata dönüştüren ve Kur’an-ı Kerim-in nasıl hayata geçirileceğini bize adım adım öğreten Resulü Ekrem S.A.S’e sonsuz salât ü selam olsun.  Buradaki şu muazzam tabloyu görünce Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Huzurlarınıza hafız kardeşlerimize göstermiş oldukları fedakârlıktan dolayı teşekkür ederim” dedi. Keleş’in konuşmalarının ardından Mehter Takımı eşliğinde hafızlar geçidi seremonisi yapıldı ve ardından hafızlara çeşitli hediyeler takdim edildi.