Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nde tecrübe paylaşımları sürüyor

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşımı programına MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir konuk oldu.
Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nde tecrübe paylaşımları sürüyor

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Tecrübe Paylaşımı programına MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir konuk oldu.

Şubenin Brifing Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir, gençlere iş hayatındaki tecrübelerini aktardı.

Günümüzde Genç MÜSİAD'ın önemli bir birim haline dönüştüğünü ifade eden Soydemir, ticari hayatına nasıl başladığını anlattı. Türkiye'nin geleceğini gençlerin yapılandıracağını belirten Soydemir, "Siz gençler olarak azimle çalışmalı ve yeni Türkiye'nin gelecekteki en önemli gurur kaynağı olmalısınız. Fırsatlar her zaman insanların yanından geçer. Bunları değerlendiren kazanır. Şuanda yakaladığınız fırsatları en iyi şekilde kullanmalısınız. Yapacağınız her işi çok iyi yapmalısınız. En ince detayına kadar düşünün ve zamanında yapın. İşinizi çok iyi yaptığınız zaman insanlığa ve topluma hizmet etmiş olursunuz. Yaptığımız işi iyi yapmakla Allah'ın rızasını kazanın. Mutlaka yeni pazar arayışlarına girmelisiniz. Türkiye son yıllarda önemli mesafe kat etti. Henüz keşfedilmemiş ve açılmayı bekleyen ülkeler ile kuracağınız ticari ilişkiler sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Müşterinin en huysuzu, sizin en değerli bilgi kaynağınızdır. Her an öğrenmeye açık olmalısınız. Son nefesinize kadar öğrenmelisiniz. Değişim, değişmeyen tek kuraldır. Bizler gelişerek değişmeliyiz. Müslümanın iki günü birbiriyle aynı olmamalıdır. Sürekli ileriyi hedefleyerek değişmelisiniz. Bir yere gelmek istiyorsanız işinize gücünüze ilgisiz davranmayın. İşinizi de bilgilerinizi de paylaşın. Paylaşımlarınızı artırınız. Bu sizin hayat felsefeniz olsun. Belki burada bereket vardır. Dünyada arz-talep dengeleri değişti. 2000'li yıllarda ne üretirseniz üretin satabiliyordunuz. Birçok yatırım ve gelişimden sonra arz fazlalaşıyor. Süreci çok iyi algılamamız gerekiyor. Oturduğunuz yerden müşteri beklemeyin. Müşterinin ayağına gidin, pazar arayışlarınızı sürdürün ve yurt dışına açılın. Afrika'da en büyük rakibimiz Çin'dir. Yani oturduğunuz yerde Çin'le rakip olamazsınız. Afrika'da sahada olup arz ve talebe göre üretim yapmalısınız. Çin mallarının Afrika'da çok kalitesiz olduğu ve insanların bundan şikayetçi olmaları sizin için avantajdır. Tedarikçilere ne verirlerse onu satıyorlar. Afrika pazarında satış yapmak istiyorsanız ürününüzü iyi tanıtmalısınız. Farkındalığınızı mutlaka kullanıcıya fark ettirmelisiniz" ifadelerine yer verdi.

Program, MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Kadir Başaran'ın MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir'e günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nde tecrübe paylaşımları sürüyor