Genç yönetmenin gençliğe armağanı

Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite ve öğrenci yurtlarında gerçekleştirdiği "Kariyer Sohbetleri" ile tanınan Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız'ın "Gençliğe armağanım" dediği ilk kitabı "Gelecek Henüz Avuçlarınızda" çıktı.
Genç yönetmenin gençliğe armağanı

TRT'nin farklı kanallarında yayınlanan birçok önemli yapımın altında imzası bulunan Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız, "Kariyer Sohbetleri" ile sık sık bir araya geldiği gençliğe yeni bir eser armağan etti. Hiçbir ücret talep etmeden, Türkiye'yi karış karış gezerek üniversite ve öğrenci yurtlarında gençlerle bir araya gelen ve onlarla gelecek planları üzerine uzun sohbetler gerçekleştiren Yıldız, gençlere, başarıya giden yolda yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlattığı "Gelecek Henüz Avuçlarınızda" isimli ilk kitabını yayınladı.

"Kariyer Sohbetleri" devam edecek

Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız, gençlerle buluşmasını sağlayan "Kariyer Sohbetleri" projesinin, genç yaşta başladığı iş hayatını daha da keyifli hale getirdiğini belirtti. Projenin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini kaydeden Yıldız, "Konuk olduğum her üniversitede büyük ilgiyle karşılandım. Onlarla her bir araya geldiğimde kullandığım yegane enstrüman; sadece içten ve samimi bir dildi. Gençler bizim geleceğimiz, onlar için ne yapsak azdır. Biz, sis değil iz bırakan olmak istiyoruz" dedi.

Gençlerin tek eksiği özgüven

Gençlerin her şeyi yapabilecek enerji ve donanıma sahip olduğunu, tek eksiklerinin özgüven ve onlara yol gösterecek bir örnek olduğunu belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim yapmak istediğim işte tam da bu. Tek kaygıları gelecek olan bu çocuklarımız için bir örnek olabilmeyi ve belki de inançlarına katkı sunabilmeyi arzuladım. Başarıya giden yolun ilk ve en önemli koşulu kendine inanmaktır. Hayatımız boyunca hiçbirimiz geçmişimizi değiştiremeyiz ama gelecek henüz avuçlarımızın içindedir. Her ne yapmak istiyorsak; inanmalı ve önümüze bakmalıyız. Her yeni gün bir umuttur. Ümitsiz ve hedefsiz gençlik, kötü bir gelecektir. Karınca misali geleceğin değirmenine bir damla su taşıyabildiysem ne mutlu bana."

Kaleme aldığı satırlarda karamsarlığa, umutsuzluğa düşen gençlere yol haritası çizen Hasan Yıldız, konuşmasını, Hazreti Mevlana'nın, herkesin mutlaka durup, üzerinde düşünmesi gereken; "Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme. Çünkü orası kaderinin değişeceği yerdir" sözüyle tamamladı.

Genç yönetmenin gençliğe armağanı

Kaynak: