Gençler el üstünde tutuluyor

Türkiye'nin geleceği gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın özel çalışmaları ile Türkiye’nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.
Gençler el üstünde tutuluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konya’da ve Türkiye’de yaptığı özel çalışmalarla gençleri geleceğe hazırlıyor. Özellikle gençlerin terör örgütlerinin eline düşmemesi için yurt kapasitesi, sportif faaliyetler ve gençlik hizmetleri alanında yapılan özel çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

 

GENÇLER FETÖ YURTLARINA MUHTAÇ DEĞİL

FETÖ ve diğer terör örgütlerinin özellikle mali durumu kötü olan ailelerin çocuklarının örgüt bünyesine dâhil etmek için öğrenci yurtlarını kullandığının anlaşılmasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu, Üniversite öğrencilerinin terör örgütlerinin kirli ağına takılmaması için özel çalışma başlattı. 2014 yılında başlatılan yurt hizmetleri açma hamleleriyle Türkiye genelindeki yurt sayısı 700’lere ulaştı. Bu yurtlardaki yatak sayısı 260 bin civarında iken, yatak sayısı 560 bin sayılarına yükseltildi. Bakanlık bu çalışma ile FETÖ ve diğer terör örgütleriyle ile mücadelenin en önemli ayaklarından olan yurt konusunda önemli bir adım atmış oldu. Yurt ve yatak sayısında gerçekleşen bu artış, özellikle FETÖ terör örgütünün yurtlarına ve öğrenci evlerine olan talebi düşürdü. Konya’da FETÖ örgütünün öğrenci yurtları ve evlerine karşı alınan tedbirlerde arttırıldı. Bu noktada, Konya’da yurt sayısı 24’e çıkartılırken bu yurtlardaki yatak sayısı da 18 bin 500’lere ulaştı. Önümüzdeki dönemler için artacak talebi de düşünen Bakanlık, Konya’da önümüzdeki dönemler için planladığı 8 yeni yatırımla yatak sayısını yaklaşık 12 bin arttırarak, toplamda 30 bin yatak sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

 

GELECEĞİN SPORCULARINA ÖZEL İLGİ

Spor alanında Türkiye’nin sportif başarısının yükselmesi ve uluslararası alanda başarının arttırılması, yeni sporcuların yetiştirilmesine için özel önem veriliyor. Bu noktada, Konya’da tesis sayısında ciddi artış sağlandı. Bakanlık, bütün branşlarda yaptığı faaliyetlerle gençlerimizin spora yönlenmesi için özel önem verdi. Konyaspor’un son dönemde yakaladığı başarıyla beraber, Konya’da sportif alanda oluşan ilginin kalıcı hale getirilmesi için sportif etkinliklerin daha da arttırılması planlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik

 

SOSYAL FAALİYETLERİN ÖNÜ AÇILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt çapında sayısı 240'a ulaşan gençlik merkezleri ile gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin önünü açmaya başladı. 240 Gençlik Merkezine 1 milyon 400 bine yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Gençlerin, ülkesi için daha iyi bireyler olması için çalışan Gençlik Merkezleri, gençlerin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel programlar ve eğitimlerle geleceğin umudu gençleri yarınlara hazırlıyor.

 

GENÇLER DAHA DONANIMLI HALE GELDİ

Gençlik merkezleri ile gençler yıl içinde başta dini temel bilgiler olmak üzere, değerler eğitimi adı altında dini, milli ve kültürel değerlerini daha doğru öğrenmeye başladı. Merkezlerde, ünlü tarihçilerin anlatımıyla özellikle yakın tarihi yeni bir bakış açısıyla dinleyen gençler bu konuda daha donanımlı bireyler haline gelirken, drama, liderlik, ekip çalışması, diksiyon gibi birçok alanda yapılan eğitimlerle kişisel gelişimlerini tamamlama imkânlarına kavuşuyor. Gençlik Merkezleri, resim, tiyatro, el işi atölyeleri ile güzel sanatlar dalında da eğitim verirken, Girişimcilik, inovasyon, bilgisayar işletmenliği gibi dallarla gençlere yeni iş alanları açmak için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Ayrıca gençlerden beklenen, iyi bir vatandaş, İyi bir insan nasıl olunur? Sorusuna yanıt bulabilecekleri konferanslarla gençler daha iyi ve doğru bilgi donanımıyla hayata hazırlanıyor.  15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanları bir dakika bile boş bırakmayan Gençlik Merkezi üyesi gençlere yapılan bu yatırımların ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Milleti ve Ülkesi için darbe girişiminin önlenmesi sırasında da ön safları hiç boş bırakmayan gençler, Konya’da ve ülkenin her yerinde herkesin takdirini topladı.