Gençler ramazanda "gönül sofralarına" konuk oluyor

Düzce'de ramazan ayında her akşam bir ihtiyaç sahibinin evinde iftar sofrası kuran gençler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneği sergiliyor
Gençler ramazanda "gönül sofralarına" konuk oluyor

DÜZCE (AA) - Düzce'de ramazan ayında yardım kolileri dağıtan gençler, her akşam bir ihtiyaç sahibi ailenin evinde orucunu açıyor.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nde ramazan kolisi dağıtan gönüllü 190 genç, "Gönül Sofrası Kuruyoruz" sloganıyla ailelere misafir olup, iftar sofraları kuruyor.

Hazırladıkları yemeklerle ailelerin sofrasına ortak olan gençler, onlarla sohbet edip paylaşma ayı olan ramazanda sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği sergiliyor.

- "Ailelerle hemhal oluyoruz"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin örnek bir projeye imza attığını ve gönüller inşa ettiğini söyledi.

Dereci, ramazan ayının belli duyguları filizlendirme ayı olduğunu belirterek, "Sevgi paylaştıkça çoğalır, diyerek yola çıktık. 3 yıldan beri arkadaşlarımız tasarladıkları bu proje ile yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızdan aldığımız ve hazırladığımız ramazan kumanyalarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Tüm ailelerle hemhal oluyoruz." diye konuştu.

Dereci, belirledikleri ailelerle iftar sofrasında bir araya geldiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Ailelerimizin yanına gidiyoruz, kumanyaları teslim ediyoruz. Daha sonra yanımızda götürdüğümüz yemeklerle 'Misafirliğe geldik ama yiyeceklerimizi yanımızda getirdik.' diyoruz. Gençlerimizle soframızı kurup aile bireyleriyle birlikte orucumuzu açıyoruz."

Gençlerin telefon ve internet ortamından ayrılması için de bu sofraların bir fırsat olduğunu vurgulayan Dereci, "Telefon, internet derken insanlar bazı duygularını kaybetti. Biz bu duyguların yeni baştan filizlenmesini istiyoruz. Gençlerimiz bu durumdaki aileleri görsün istiyoruz, bu ayı ramazanın özüne uygun şekilde izah etmek, onlara anlatmak istiyoruz." ifadesini kullandı.


Kaynak: