Gençlere hayatın şifresi Ahmet Köseoğlu’ndan

Gençlere hayatın şifrelerini formüllerle anlatan Ahmet Köseoğlu, 3G yani geçmiş, günümüz ve geleceğin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, genlerin 3G’den sonra 3A yani adalet, aidiyet ve ahlak terimlerine de sahip olması gerektiğini söyledi.
Gençlere hayatın şifresi Ahmet Köseoğlu’ndan

AK Parti Altınekin Gençlik Kolları tarafından ‘Gençlik Söyleşileri’ düzenlendi. Altınekin Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen söyleşinin konuğu Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu oldu. Programa AK Parti Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Hançerli, Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, AK Parti Altınekin Gençlik Kolları Başkanı Yakup Eseroğlu ve gençler katıldı.  Gençlere hayatın şifrelerini formüllerle anlatan Ahmet Köseoğlu, bunların 3G (geçmiş, günümüz ve gelecek)ve 3A (adalet, aidiyet ve ahlak)’nın olduğunu söyledi.

GEÇMİŞİ VE GÜNÜMÜZÜ İYİ BİLEN GELECEĞİ DE İYİ BİLİR

3G yani geçmiş, günümüz ve geleceğin iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Başkan Köseoğlu, “Aslında bu 3G Kur’an’ı bir terimdir. Kur’an geçmişten de haber verir, günümüzde nasıl yaşamamız gerektiğini de anlatır ve gelecekten de haber verir.  Geçmişinizi tarihsel, feraset, basiret ve bilgi anlamında götürebildiğiniz kadar da götürecekseniz. Aynı zamanda günümüzü, yaşadığımız anı iyi okumanız gerekiyor. İyi analiz edeceksiniz.  Geçmişten haberdar olmak bir zamanlar nasıl bir millet olduğumuzu ve İslam’la şereflenmeyle nasıl bir ümmet olduğumuzu anlayabilmekle alakalıdır.  Geçmişi ve günümüzü iyi okursanız geleceği de iyi bilirisiniz. Aslında dün geleceğin aynasıdır. İyi bilmenin yolu da okumaktan ve araştırmaktan geçer” diye konuştu.

 BÜTÜN DİNLERİN TEMELİ AHLAKTIR

3G’den sonra 3A yani adalet, aidiyet ve ahlak terimlerinin olduğunu belirten Köseoğlu, “Adalet olmayan yerde aidiyette olmaz ahlakta olmaz. Aslında bunların üçü de birbirine bağlı kelimeler.  Aidiyet aile, mensubiyet, oraya ait olma demek. Sizin aidiyetiniz tabanda aile tavana kadar da Müslüman bir ümmetsiniz.  Ahlak ise dinin kendisidir. Bütün dinlerin temeli ahlaktır. Ahlaklı olmayan bir genç değilsek bizim adalet ve aidiyetimizin de bir anlamı olmaz” şeklinde konuştu.

MEAL, HADİS, İLMİHAL OKUYUN

Köseoğlu, “Bu altı terimin yanında Kur’an meali ve tefsiri, bir hadis kitabı ve fıkıh ve ilmihal kitabınız olsun. Hayat zaten sadece üniversite okumaktan değil hayatı iyi ve anlamlı okumaktan geçiyor. Her gün sosyal medyadan internetten her şey okunuyor fakat meal, hadis, ilmihal okunmuyor.  Bilgiden, bilimden, edebiyattan korkmayın. Bir doktorun sanattan, edebiyattan, musikiden haberinin olması gerekiyor. Yani genel kültürünün olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Program sonunda AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yakup Eseroğlu, Ahmet Köseoğlu’na Altınekin gençliğine verdiği katkı ve bilgilerden dolayı plaket takdim etti.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ