Gençlerin yeni gözdesi muaythai

Muaythai spor dalıyla uğraşan genç sporcular 30 Ağustos'ta düzenlenecek olan Zafer Kupası hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.
Gençlerin yeni gözdesi muaythai

Muaythai spor dalıyla uğraşan genç sporcular 30 Ağustos'ta düzenlenecek olan Zafer Kupası hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

Ankara Muaythai Spor Temsilciliği 2016 Faaliyet Programı içerisinde yer alan Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Bay-Bayan Muaythai 30 Ağustos Zafer Kupası'na 100'ün üzerinde sporcunun yanı sıra 20 hakem katılacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın çok önemli olduğunu vurgulayan Spor Genel Müdürlüğü Uzmanı ve Muaythai Federasyonu Genel Koordinatörü Korkmaz Atalay, "30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle gençler, yıldızlar, büyükler kategorisinde muaythai müsabakalarına başlamış durumdayız. Tabii 30 Ağustos'un bizim için değeri ve anlamı çok büyüktür. Özellikle içinden geçmiş olduğumuz bu zor dönemlerde, bu vesileyle bu müsabaka daha da büyük anlam kazanmış oluyor" dedi.

"Ankara her zaman bu işin üstesinden fazlasıyla gelmiştir"

Antrenörüyle, hakemiyle güzel bir müsabakaya imza atmak üzere olduklarını ifade eden Korkmaz Atalay, "İnşallah kazasız, belasız, sağlıklı bir şekilde müsabakayı bitiririz. Günün anam ve önemi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle de organizasyonumuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirmek en büyük hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

Muaythai Uluslararası Hakemi ve il Hakem Kurulu Bakanı Fazıl Konduoğlu ise muaythai sporu hakkında şunları kaydetti:

"Muaythai Sporu Taylan'a özgü olan yaklaşık 2 bin yıllık geçmişe sahip olan bir spor dalıdır. Genelde savunmadan ziyade saldırı sporudur. Tekme ve yumruğun içinde bulunduğu zengin bir branştır. Dünya üzerinde birçok ülkede, Türkiye'nin de içinde bulunduğu şampiyonluklar vardır. Şu an Antalya'da bulunulan Muaythai Milli Takımımız defalarca ülkemize altın madalyalarla dönmüştür. İnşallah Taylan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda altın madalyalarla dönecekler. Şimdiden milli takımımıza dünya milletleri arasında başarılar diliyorum."

Adem Demir: "Amacımız sporcularımızı kötü alışkanlıklardan tamamen korumak"

Muaythai sporu hakkında bazı bilgiler veren Türkiye Muaythai Federasyonu Milli Takım Antrenörü Adem Demir ise şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız bizim sporcularımızı kötü alışkanlıklardan tamamen korumak, kurtarmak iyi bir sağlıklı şekilde fiziksel, zihinsel ve bedensel olarak eğitmek. Muaythain Muay, dövüş demek, Thai, Tayland'ın ata sporu. Bu minik ve yıldızlarda diz ve yumruklarla devam eden bir branş, gençlerde ve büyüklerde ise dirsekler ve dizlerle beraber bulunan bir branştır. Çok faydalı çok başarılı bir sporumuz şu anda milli takım kampımızda devam ediyor. Zaten arkadaşlarda bu konuyu dile getirdiler. Bu yüzden dolayı çocuklarımızın geleceğinden hem okullarda hem üniversitelerde biz çok faydalı olacağına inanıyoruz."

Gençlerin yeni gözdesi muaythai

Gençlerin yeni gözdesi muaythai

Gençlerin yeni gözdesi muaythai

Kaynak: