Gençliğin ağabeyi Meram’da yaşatılacak

Geçen yıl 27 Kasım’da geçirdiği trafik kazası sonrasında vefat eden Mehmet Ali Özbuğday’ın ismi, Meram’da yapılan Gençlik Merkezi’ne verildi.
Gençliğin ağabeyi Meram’da yaşatılacak

Meram Belediyesi tarafından Yenice mahallesine kazandırılan Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı,  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Kaymakamı Resul Çelik, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Mehmet Ali Özbuğday’ın ailesi, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Konya Şubesi Yönetimi, AK Parti Konya Teşkilatı, protokol ve çok sayıda davetli katıldı.

img_0217.jpg

“GENÇLİĞİN ABİSİYDİ”

Yakın bir zamanda kaza sonucu aramızdan ayrılan Mehmet Ali Özbuğday’ın isminin verildiği Gençlik Merkezi’nin açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Hüznü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Mehmet Ali Özbuğday kardeşimiz, hem bir dava arkadaşımızdı, hem de MÜSİAD ailemizin değerli mensuplarından biriydi. Ayrıca gençliğin de abisiydi. Bulunduğumuz makamlar vefayı gerektiriyor. Meram Belediyesi olarak şuana kadar yaptığımız pek çok tesiste önemli şahsiyetleri onurlandırma gayesiyle onların isimlerini vererek tesislerimize bir ruh katmaya çalıştık. İnşallah burada da Yenice Gençlik Merkezi Konya gençliğine hitap etmek üzere onların manevi, psikolojik ve zihni anlamda tam donanımlı yetişmesi için pek çok faaliyete ev sahipliği yapacak bir tesis. Mehmet Ali Özbuğday kardeşimiz yıllarca hem gençliğe abi olma noktasında, hem maneviyatıyla, ahlakıyla, duruşuyla her türlü mümtaz bir şahsiyet olarak örnek bir insan olarak kısa dönemde muazzam çalışmaları yaşam süresine doldurmuş biriydi. Rabbim mekânını cennet kılsın. Evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin, ailesine sabır versin diyoruz” ifadelerini kullandı.

img_0146.jpg“BİRLİKTE AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK”

Mehmet Ali Özbuğday’ın kendileri gibi memleket sevdalısı olduğunun altını çizen Toru, “Bizler halka hizmet için bu davaya baş koyarken ömrümüzü bu yolda harcamaktan hep şeref duyduk. Hizmet ederken önümüze çıkan engelleri yine birlikte aştık. Hep birlikte aşamayacağımız engel yoktur. Ülkemizin bugün geldiği nokta bunun açık bir örneğidir. Her türlü dayatma çabalarına rağmen ülkemiz asla baş eğmemiş, bundan sonra da çok şükür yerli ve milli hükümetimiz sayesinde asla ve asla baş eğmeyecektir. Son günlerde ekonomi alanında ülkemize diz çöktürmek için çok uğraştılar ama nafile. Çünkü karşılarında birlik ve beraberlik içerisinde olan bir Türkiye var. Vatanını ve milletini canından aziz bilen bir milletin karşısında hiçbir güç duramaz. Ülkemizin bekası için, Türk adının dünya döndükçe söylenmesi için, memleket yolunda bayrağımızın en yüksekte dalgalanması için öncelikli olarak Türk toplum yapısının, ailemizin korunması, gençlik ve çocuklarımıza sahip çıkılması gerekiyor. Onları güçlendirerek daha eğitimli ve kültürlü yetiştirme zorunluluğumuz var” dedi.

img_0211.jpg“ECDADIMIZIN MİRASINI DÜNYAYA ANLATILABİLMELİ”

Yapılan hizmetlerde insana dokunmak gerektiğini vurgulayan Toru, “Bunun için de sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında da pek çok çalışmaya da imza atmaya gayret ettik. Kültürel değerlerini kaybetmiş, geçmişini bilmeyen, dolayısıyla da geleceğe hazırlanamayan bir gençliğe ülkeyi nasıl emanet edebilir ki. Eğer ki bekanızı devam ettirmek istiyorsanız mutlaka gençlerimize sahip çıkarak her alanda tam donanımlı yetiştirmemiz gerekiyor. Gençlerimize salt diploma vermenin yeterli olmadığını hepimiz veriyoruz. Onlara genel kültürün yanında spor, folklör, kültür, geleneksel el sanatları kısmında da becerilerini ön plana çıkararak sanatın muazzam gücünden faydalanmalarını arzuluyoruz. Gençlerimiz dünya kültürünü de en az kendi kültürlerini de bilmelidirler ki mukayese yapma imkânına sahip olarak ecdadımızın mirasını dünyaya anlatabilsinler” şeklinde konuştu.

img_0170.jpg“GENÇLİK ÇALIŞMALARINDA EN ÖNDEYDİ”

Mehmet Ali Özbuğday’ın Ramazan ayında Kapu Camii’nde mukabele okuduğuna değinen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Benden küçük olmasına rağmen çıkışta kendisine ‘nasılsın ağabey’ diyerek kucaklaştığımız zamanları hatırlıyorum. Cenazesinde de ifade etmiştim. İnsanların arkasında iyi şeyler bırakması için çok uzun yaşamasına gerekmediğinin ispatı Mehmet Ali Özbuğday’dır. Hakikaten özellikle cenaze merasimi, hepimize örnek bir cenaze merasimiydi. Her yaştan insan, iyi bir insan ve Müslüman olduğuna şahitlik etti. Rabbim şahadetimizi kabul etsin. Hacı amcamızın ve teyzemizin ellerinden öpüyor. Böyle bir evlat yetiştirmek herkese nasip olmaz. Gelin hanıma ve çocuklara da sabır diliyorum. İnşallah çocukları da ondan aldıkları bayrağı daha da ileriye taşıyacak ve memleketimizi ileriye taşıyacaktır. Bir Gençlik Merkezi’nde Mehmet Ali’nin isminin olmasını önemsiyorum. Çünkü gençlik çalışmalarında kendisi en önden kardeşlerimizden birisiydi” ifadelerini kullandı.

img_0177.jpg“GENÇLİK BU İMKÂNLARI KULLANACAK”

Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nin açılışında konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “İnşallah burada nice Mehmet Aliler yetişecek. Bir vefa ve dayanışma örneği gösterdikleri için Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah güzel gençlik bu imkânları kullanacak. İnsan olmanın, medeniyet kurmanın ve değerleri taşımanın maalesef bedelleri vardır.  Tarih boyunca bu akış, bugünün dünyasında ve Türkiye’sinde devam ediyor. Hepimizin imtihanı var. Yürüdüğümüz yolda ahirete gönderdiklerimiz var. Pek çok ağabeyimiz ve kardeşimiz bu kutlu yürüyüşte yer alıyor. Allah hepsine cennet versin, rahmet etsin. Geride kalanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Hayat devam ediyor. Hepimiz için imtihan devam ediyor. Önemli olan imtihanları geçerek oraya gidebilmek” diye konuştu.

img_0155.jpg“GELECEĞİN MEHMET ALİLERİ SİZLER ARASINDAN ÇIKACAK”

Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nin açılış programının duygusal bir program olduğunu aktaran MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “Mehmet Ali, genç yaşta aramızdan ayrıldı. Uzun yıllar omuz omuza çalıştık. Sosyal çalışmalarda ve dava inancındaki hayat düsturunu hep bize gösterdi. Son gerçekleştirdiğimiz ‘Geçmişe Vefa Yöneticilerimize Saygı’ toplantısında okuduğu Kuran’ı Kerim ve yaptığı konuşma hala zihinlerimizde. Bu vesile ile kendisini rahmetle ve minnetle niyaz ediyorum. Gençlerimizin azmi ve özgüveni geleceğimizin teminatıdır. Unutmayın ki geleceğin idaricileri, yöneticileri, başkanları ve Mehmet Alileri sizler arasından çıkacak. MÜSİAD olarak gençlerimizin gerçekleştirdiği ve geleceğe hazırlanmasındaki her türlü projeyi sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

img_0167.jpg“GENÇLER EN KIYMETLİ HAZİNEMİZ”

Gençliğin insan yaşamına yön veren gelişim aşamasının en önemlisi olduğunu ifade eden Meram Kaymakamı Resul Çelik, “Gençliğin ihtiyacı, toplumun geleceğini çok yakından ilgilendirir. Bu nedenle gençlerimizin önünü açmaya, onlara çeşitli imkânlar sunmaya çalışıyoruz. Açılışını yaptığımız tesislerde gençlerimize sayısız imkânlar sunulmaktadır. Gençler burada kendilerini hayata hazırlayacaklar, özgüven kazanacaklar, kişisel eğitimleriyle ilgilenecekler ve uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklardan korunacaklardır. Gençler geleceğimiz, en kıymetli hazinelerimizdir. Onlar bu ülkeye sahip çıktıkça, bu ülkenin dertleriyle dertlendikçe, bu ülkenin sevinçlerine ortak oldukça aydınlık yarınlar da bizleri bekleyecektir. Donanımlı, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, problemleri çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen bireyler yetiştirmek en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu. • YENİ HABER GAZETESİ / YİĞİT BERKAY ÇOPUR - HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU

img_0114.jpg

img_0117.jpg

img_0139.jpgimg_0052.jpg

img_0055.jpg

img_0068.jpg

img_0088.jpg

img_0108.jpg