Gençlik 15 Temmuz’la açıldı

Konya’nın eğitim alanındaki en köklü kurumlarından Özel Gençlik İlkokulu/Ortaokulu, 2016-2017 eğitim öğretim yılını düzenlediği törenle açtı.
Gençlik 15 Temmuz’la açıldı

Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı açılışta, okullarına kavuşan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl ilk ders 15 Temmuz oldu. Milletin asıl sahipleri tarafından ortaya konan destansı mücadelenin anlatıldığı şiirler ve etkinliklere yer verildi.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı açılış programının açılış konuşmasında Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın, öğrencilerine kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Amaçlarının ülkesini, ailesini, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ülkesine karşı ailesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmek olduğunu bildiren Çakır:

“Öğretmenleriniz yaşamınıza yön vermek sizin yeteneklerinizi ortaya çıkarmak, sadece bilgi yüklemek değil aynı zamanda eğitmek için çaba sarf etmektedirler. Öğretmenlerinizin emeklerinin karşılığı sizin çalışmanıza ve sorumluluklarınızı yerine getirmenize bağlıdır.

Çeyrek asra yaklaşan geçmişimizle,  tecrübeli kurumsal yapısı, alanında yetkin eğitim kadrosu, öğrenme-öğretme ortamlarının yeterli donanım ve teknolojik altyapısı, “Genç Süreç” yazılımında tüm faaliyetlerinin planlandığı süreçlerle yönetim sistemiyle kayıt altına alınmasıyla vb. Eğitim ve öğretim en etkin ve verimli şekilde yapılacaktır.

Okulumuz SBS’ de olduğu gibi TEOG sınavlarında da başarılarını devam ettirmektedir. 2014, 2015, 2016 TEOG sınavlarında   tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alan öğrencilerinin yanında bu yılki TEOG yerleştirme sonucunda öğrencilerinin;  13’nu Fen Liselerine, 35’ni Anadolu Liselerine,  12’sini Anadolu İHL’ne ve 5’ini de Temel liselere yerleştirerek hem bireysel hem de kitlesel başarıda kendisini kanıtlamıştır .

Eğitim öğretim faaliyetlerimizin dışında; İzcilik kampı, Müzakere ve Akran Arabuluculuk eğitimi, Eko okul Çalışmaları, Öğrencinin ; mevcut resmi programdaki kazanımlarını desteklemek , farklılıklarından kaynaklanan eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarlanan GNC KEP çalışmaları, Kodlama dersi  ve Robotik eğitim çalışmaları, model uçak, Zeka oyunları ve proje çalışmaları, Haftalık velilerimize Elektronik karne uygulamamız, ingilizce derslerimiz yanında 3. Sınıftan itibaren öğrencilerimizin katıldığı uluslararası geçerliliği olan Cambridge sınavları hazırlık çalışmaları ve Kur sistemi uyguladığımız Kuran derslerimize bu yılda devam edeceğiz.

Okulumuzda bu yıl öğrencilerimize yönelik yapılacak çalışmaların verimliliğini artırmak için ihtiyaç olan alanlara gerekli takviyeler yapılmış eğitim kadromuz zenginleştirilmiştir. Güçlenen kadrosuyla gençlik İlk ve ortaokulu tüm iyileştirmeler ve projelerle bu yıl da eğitim öğretimin gözdesi olacaktır.

Her zaman olduğu gibi ülkesi ve milleti için hiç düşünmeden canını ortaya koyabilecek her zamankinden daha güçlü eğitim ordusu ile ülkemize yeni nesiller yetiştirmek,  için yeni eğitim-öğretim yılına hazırız.” dedi.

Velilere çocuklarının ehil kişilerde olduğunu hatırlatan Çakır,  Yeni ders yılında öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir ders yılı diliyor ve bizi bu yolculukta yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan velilerimize teşekkür ediyorum, diyerek konuşmasını tamamladı.

Program öğrencilerin sınıflara alınmasıyla sona erdi.