Gençlik Haftası etkinlikleri

Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman'da Gençlik Haftası kapsamında etkinlikler yapıldı
Gençlik Haftası etkinlikleri

MALATYA (AA) - Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da Gençlik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Fırat Gençlik Merkezi önünde toplanan çok sayıda kişi "Gençlik Yürüyüşü" kapsamında Kanal Boyu Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Kayhan,tüm umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığını hatırlattı.

Kayhan, "Sevgili gençler binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluk içinde büyük özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti artık sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur." diye konuştu.

Konuşmanın ardından gençlik merkezleri halk oyunları ekibi gösteri sundu.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da hafta dolayısıyla merkez Haliliye ilçesinde bulunan Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tüm ilçelerde ise gençlerin katılımıyla "Gençlik Yürüyüşü" yapıldı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kabakcı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılını coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

- Adıyaman

Adıyaman'da Hükümet Konağı'ndaki törende de Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Keleş, burada yaptığı konuşmada, 100'üncü yılını kutladıkları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin gençlerle kutlayacaklarını belirtti.

Keleş daha sonra gençlerle Adıyaman Valisi Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti.


Kaynak: