Gençlik yeni anayasa istiyor

Güçlü Türkiye hedefinin darbe anayasası ile yakalamanın mümkün olmayacağını söyleyen AK Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, Türkiye’nin gençleri merkeze alan sivil bir anayasaya acil bir şekilde ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Gençlik yeni anayasa istiyor

2023 hedeflerine yürüyen Türkiye’nin bir darbe anayasası ile hedeflerine ulaşabilmesinin mümkün olmayacağını ifade eden AK Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, ‘’Anayasalar toplum, birey ve devlet arasındaki iletişimi tanzim etmek üzere oluşturulan ve siyasal içeriği ile toplumsal sözleşme özelliği taşıyan metinlerdir. Bu bağlamda böylesine önemli bir sözleşmenin yönetilen halk tarafından ya da halkın iştiraki ile düzenlenmesi gerekmektedir. Günümüz Türkiye’sinde demokrasiye müdahil olan bir askeri darbe neticesinde ve halkın isteklerini tamamen reddeden darbe anayasası geçerlidir Kullanılan bu sistem yeni Türkiye yolunda gelişen, büyüyen ve tam anlamıyla demokratik bir yapıya sahip olmak isteyen devlet anlayışına muhaliftir. Yapılması gereken bütün açılımlar ve büyüme olması gerektiği gibi gerçekleşmiştir. Bundan sonraki düzende ise yeni anayasa gereklidir. Değişen teknoloji ve sosyal hayata uyumlu, işleyiş açısından daha pratik bir anayasaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple de güçlenen Türkiye yeni bir anayasa yapmak zorundadır. Toplumun bütün fertlerinin görüşlerini beyan ederek yeni anayasayı hep birlikte inşa etmemiz gerekmektedir. ‘’dedi.

genclik-yeni-anayasa-istiyor--(1).jpg

YENİ ANAYASA GENÇLERİ TEMEL ALMALI

Yeni Türkiye’nin temel taşlarının yeni anayasa ile oluşturulacağını ve gençlerin de bu anayasanın temelinde yer alması gerektiğini belirten İsmail Özdemir,  ‘Anayasalar bir ülkenin geleceğini şekillendiren metinler olduğundan geleceğin Türkiye’sini yönetecek gençlerin fikirleri de yeni bir anayasa oluştururken dikkate alınmalıdır. Gençliğin kendi sorunlarını ve fikirlerini doğrudan anayasa sürecine aktarması geleceğin anayasasını yaparken gençliğin görüşlerine başvurulması gerekmektedir. Türkiye yeni bir anayasa ile geleceğini oluştururken gençliğin dinamizmine de ihtiyaç duyacaktır. Gençlik anayasa sürecine doğrudan müdahil olmak, geleceğin anayasası ile geleceğin Türkiye’si inşa edilirken aktör olmak istiyor.  ‘’şeklinde konuştu.

ismail-ozdemir.jpg

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN YENİ ANAYASA ŞART

Türkiye bir darbe anayasası ile yönetildiği ve sürekli darbeler ve muhtıralar ile anıldığından güçlenmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen İsmail Özdemir, ‘’Türkiye, 12 Eylül ve 82 Anayasası’nın doğurduğu düzende 28 Şubat gibi bir kara lekeyi yaşadı. Türkiye’nin artık zayıf noktasını onarmak, farklı yapıların siyasete hukuk dışı müdahalelerini engellemek için yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Dünya mazlumlarının yanında olmayı bir ilke olarak benimseyen Türkiye dış politikasının yetki karmaşasından kurtulması, başka bir ülkenin mazlumlarına yardım ederken çıkabilecek iç karışıklıkların engellenmesi, devletin bir operasyon sahası olmaktan kurtarılması için Güçlü Türkiye için gençliğin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. ‘’ifadelerini kullandı.

genclik-yeni-anayasa-istiyor--(3).jpg

genclik-yeni-anayasa-istiyor--(2).jpg
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ