Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

AK Parti Bitlis milletvekili adayları Vedat Demiröz, Edip Safder Gaydalı ve Fatih Kadirioğlu seçim çalışmaları kapsamında, Bitlis merkez ve ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Muş Havaalanı'nda coşkuyla karşılanan milletvekili adayları, Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Avzut Köyü mevkisinde vatandaşlarla ve partililerle bir araya geldi.

Burada, vatandaşlarla bir süre sohbet milletvekili adayları, ardından kalabalık bir araç konvoyuyla Bitlis merkez ve Tatvan, Güroymak ilçelerinde halkı selamladı.

Milletvekili adaylarından Gaydalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti ailesine yabancı olmadığını ve bu aileyle bugüne kadar iç içe yaşadıklarını belirterek, "Artık omuz omuza mücadele edeceğim" dedi.

Gaydalı, "8 yıl siyasete ara vermiştim. Tekrar Allah nasip etti.  Coşkulu bir kalabalıkla karşılandık. Bölgemiz hizmete aç. 12 yılda çok şey yapıldı. Ancak yapacak çok şey de var. Milletimiz hizmet bekliyor. Burada hizmete talip olduk ve geldik. Buraya kavga değil, insanları barıştırmak ve kol kola mücadele etmek için geldik" diye konuştu.

Kimseyle bir hesap ve kavga içinde yer almayacaklarını vurgulayan Gaydalı, şunları söyledi:

"Kazanan biz olursak, Bitlis'te kaybeden olmayacak. Sloganımız hizmet, kardeşlik ve barış olacak. Neticede sandık halkın önüne gelecek. Takdir yüce halkımızındır. Netice nasıl olursa olsun buna saygı duyacağız. Diğer rakiplerimize de başarılar diliyoruz. Her karanlığın bir aydınlığı, her gecenin bir sabahı vardır." 

Gaydalı, arkadaşlarıyla güç birliği yaparak 3 sıfır olması için çalışacaklarını ve 130 bin oy almayı hedeflediklerini kaydetti.

- "Ağabeyime başarılar diliyorum"

Gaydalı, ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı'nın da Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) 2. sıra Bitlis milletvekili adaylığı konusunda, şu değerlendirmeyi yaptı:

 "Ağabeyime de başarılar diliyorum. Bu ilk defa karşılaştığımız bir siyasi atmosfer değil. Bildiğiniz gibi, 2002 ve 2007 seçimlerinde de karşılıklı aday olduk. Aldığımız oy ve milletin teveccühü ortada. Sandığın neticesine hürmet edeceğiz ve saygı duyacağız. Onlarında yolu açık olsun ve başarılar diliyorum." 

Edip Safter Gaydalı, "HDP ülke genelinde yüzde 10 barajını aşar mı bilemiyorum. O da bir siyasi parti ve onlar da çalışıyorlar. Hedefleri barajı aşmak. Siyasi rakibimizdir ancak dilerim ki barajı aşsınlar. Onlarda TBMM'de temsil edilsinler ve siyasi mücadeleyi TBMM'e çatısı altında yapsınlar" diye konuştu.

Vedat Demiröz ise 7 Haziran seçimleri için start verdiklerini, el birliğiyle 3 sıfır olarak Ankara'ya gideceklerini belirterek, ülkenin çok önemli bir seçim yaşayacağını ve başkanlık sisteminin de masada beklediğini söyledi.

Fatih Kadirioğlu da AK Parti'nin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve halkın gönlünde taht kurduğunu ifade etti.