Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, muhalefet partilerinin asgari ücretle ilgili seçim vaatlerini ilişkin, "İktidar şansı olmayanların böyle konuşmalarına şaşacak bir şey yok. İktidar sorumluluğunu taşıyanlar yapabileceklerini anlatırlar" dedi. 

Buca ilçesinde Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği toplantıda İzmir'de yaşayan Balkan göçmenleriyle bir araya gelen Yıldırım, 12 yıllık iktidarları döneminde Balkanlar'daki Türklere ve Osmanlı mirasına sahip çıktılarını söyledi. 

Yıldırım, Sırpların Bosna'da yaptığı katliamın dünyanın sırtında duran bir "ayıp abidesi" olduğunu anlatarak, bu katliamı yapanların insanlık suçuyla yargılandığını anımsattı.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegovic'in ölmeden önce Balkanlar'daki Müslümanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emanet ettiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

 "Ölümünden saatler önce rahmetli Aliya İzzetbegovic, Cumhurbaşkanımıza 'Ben bu dünyadan göç ediyorum burada bir ömür mücadele verdiğim insanlar için size vebal vardır. Ben bunları size emaneti ediyorum' demiştir. İşte o emanetin sahibi biziz. Kosova'yı ilk tanıyan ülke, Türkiye'dir. Bugün Türkiye'nin gayretleriyle Kosova'yı 109 ülke tanıdı. Bütün Birleşmiş Milletler üyelerinin tanıması için elimizden gelen gayeti gösteriyoruz, bunun yakın şahidiyim. Sayın Cumhurbaşkanımızla hangi ülkeye gidersek, gidelim listenin en başında Kosova'nın tanınması var." 

-"Sözde değil, özde Atatürkçüyüz"

Binali Yıldırım, Balkanlar'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün miraslarına sahip çıktıklarını, Makedonya'da babasının evini, Manastır'da gittiği askeri liseyi restore ettirdiklerini ifade ederek, "Sözde değil, özde Atatürkçüyüz. Onun değerlerini yaşatmak, her zaman AK Parti hükumetinin önceliği olmuştur" diye konuştu. 

 Bugün İstanbul'ın fethinin 562. yılının kutlandığını anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti: 

"Sultan Fatih, gemileri karadan yürüttü, Haliç'e indirdi. Bütün dünya 'nasıl olur' diye şaşırdı. İman, inanç ve başarma azmi olursa her şey olur. O karadan gemileri indirdi, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım, Marmaray'ı yaparak denizin altında trenleri yürüttü. Biz '35 İzmir, 35 proje' dediğimiz zaman muhaliflerimiz gülmeye başladılar. Konak Tüneli deyince 'hadi canım, hayali bırak, İzmirlilerin rahatını bozma' dediler. Şimdi Konak Tüneli açıldı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Buca'ya 1,5 dakikada geliyor musunuz? İnsanların hayatını kolaylaştıran ne varsa, altında bizim imzamız var."

-Muhalefet partilerinin vaatleri

Seçim döneminde muhalefet partilerinin asgari ücrete ilişkin vaatlerine değinen Yıldırım, "İktidar şansı olmayanların böyle konuşmalarına şaşacak bir şey yok. İktidar sorumluluğunu taşıyanlar yapabileceklerini anlatırlar. Şimdi onlar 'memura 2 ikramiye verelim' diye dursunlar, AK Parti daha seçim olmadan o ikramiyeyi verdi" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, HDP'nin Türkiye'nin batı illerindeki mitinglerinde barıştan, kardeşlikten bahsetmesine rağmen aynı şeyi Türkiye'nin doğu illerinde yapmadığını savunarak, sözlerini söyle tamamladı: 

"Yıllarca terör desteğiyle buralara gelen partinin batıda ağzından bal damlıyor. Kardeşlikten, sevgiden, tek Türkiye'den bahsediyor. Doğuya gidiyor HDP'den başkası giremez diyor. Millet bunu ibretle izliyor. Burada gülücükler dağıtan, herkese şirin gözükmeye çalışanların gerçek yüzünü, 6-8 ekim olaylarında Diyarbakır'da gördük. Kurban etini dağıtan kardeşlerimize yapılanları bu millet gördü."